Η επιστημονική αλήθεια για το στεγνό βούρτσισμα της κυτταρίτιδας

i-epistimoniki-alitheia-gia-to-stegno-bourtsisma-tis-kuttaritidas
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Μπορεί να μην κοστίζει τίποτε, αλλά είναι άραγε μια αποτελεσματική λύση ενάντια στο τοπικό πάχος και την όψη φλοιού; Μάθετε εδώ.

Η αλήθεια είναι πως η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται. Όμως, μπορεί να καταπολεμηθεί σημαντικά ακόμη και χωρίς να καταφύγετε σε πανάκριβες θεραπείες στα ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος. «Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που η μέθοδος του στεγνού βουρτσίσματος των γλουτών, των μηρών και της κοιλιάς μπορεί να κάνει το δέρμα σας να γίνει πιο σφιχτό και λείο, μειώνοντας στο ελάχιστο το τοπικό συσσωρευμένο λίπος: η βελτίωση της λεμφικής παροχέτευσης με μασάζ και τη βοήθεια μιας στεγνής βούρτσας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ως μια αποτελεσματική μέθοδος στη μείωση της κυτταρίτιδας στο σπίτι», λέει η πλαστικός χειρουργός Dr. Shilpi Khetarpal, προϊστάμενη της κλινικής αισθητικής δερματολογίας στο μη κερδοσκοπικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κλίβελαντ στο Οχάιο των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με άρθρο της Dr. Khetarpal στον επίσημο ιστότοπο της πανεπιστημιακής κλινικής, υπάρχει μια ποικιλία ισχυρισμών και μύθων σχετικά με το ξηρό βούρτσισμα του δέρματός σας, αλλά η έρευνα έχει αποδείξει ότι όταν το κάνετε με σωστό τρόπο, είναι ιδανικό όχι μόνο για μια φυσική και αποτελεσματική απολέπιση, αλλά παρέχει σημαντικά οφέλη στο λεμφικό σύστημα. «Σε καμία περίπτωση το συστηματικό μασάζ μέσω μιας στεγνής βούρτσας δεν κάνει κακό στο δέρμα σας. Αντίθετα, είναι ο Νο1 φυσικός τρόπος πρόληψης και μείωσης της κυτταρίτιδας. Και όχι μόνο», τονίζει η ειδικός και εξηγεί: «Το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στην αποστράγγιση των λεμφαδένων, που ευθύνονται όχι μόνο για την κυτταρίτιδα αλλά και το λιποίδημα -μια νόσο αγνώστου αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από μια άνιση κατανομή λιπώδους ιστού, σχεδόν αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο. Με την ίδια μέθοδο, ενθαρρύνετε επίσης την απομάκρυνση τοξινών και υγρών, ενώ ταυτόχρονα
αποβάλλονται με φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, την μεγαλύτερη αιτία που η όψη σας στα σημεία που επιμένει η κυτταρίτιδα είναι συνήθως πιο γερασμένη, θαμπή και ξηρή. Τέλος, στα οφέλη του στεγνού βουρτσίσματος προσθέστε και την ικανότητά του να μειώνει τις αντιαισθητικές ραγάδες, που σχετίζονται τόσο με την έλλειψη ελαστικότητας του δέρματός σας όσο και με την κακή ανάπτυξη της υγείας του».

Η Dr. Khetarpal δίνει τις συμβουλές για το σωστό τρόπο στεγνού βουρτσίσματος: «Για να αποκτήσετε όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα στην όψη και την υγεία του δέρματός σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλή βούρτσα σώματος με φυσικές τρίχες. Οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές και η πίεση μέτρια προς ελαφριά, εκτελώντας το στεγνό βούρτσισμα για 10 λεπτά και συνεχίζοντας με ένα απαλό μασάζ των ιστών του δέρματος με τη βοήθεια ελαίου καρύδας, το οποίο προσφέρει μοναδικά οφέλη ενάντια στην κυτταρίτιδα χάρη στην ικανότητά του να διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου», λέει η ειδικός.

THE BEAUTY TEAM