Γνωρίστε τις απίστευτες ιδιότητες του Κρόκου Κοζάνης στην περιποίηση του δέρματός σας

gnoriste-tis-apisteutes-idiotites-tou-krokou-kozanis-stin-peripoiisi-tou-dermatos-sas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το σαφράν ήταν από καιρό γνωστό όχι μόνο ως το «πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο», αλλά και για τα μεγάλα οφέλη που παρέχει στην υγεία και το δέρμα.

Το σαφράν είναι ένα μικρό μοβ λουλούδι που μεγαλώνει σε μέρη με ζεστό και ξηρό κλίμα όπως το Ιράν, το Μαρόκο, το Κασμίρ και η Ελλάδα (παγκόσμια γνωστό ως Κρόκος Κοζάνης). Ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο για μερικές εβδομάδες από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου, απαιτώντας από τους παραγωγούς να επικεντρωθούν στη συγκομιδή γρήγορα και με πολύ «λεπτούς» τρόπους. Χρειάζονται 11.000 έως 17.000 λουλούδια σαφράν για την παραγωγή 1 κιλού του τελικού προϊόντος, γι’ αυτό και η περιορισμένη παραγωγή, η επιλεκτική καλλιέργεια και η προσεκτική συγκομιδή, έχει δημιουργήσει μια ζήτηση που υπερβαίνει πάντα την προσφορά, ωθώντας την τιμή του σαφράν σε τιμή ύψους σχεδόν 10.000 δολαρίων ανά χιλιόγραμμο –αναμφίβολα, ένα από τα πιο ακριβά συστατικά στον κόσμο. 

Ο λόγος που το σαφράν είναι τόσο δημοφιλές είναι ότι περιέχει πολλά υγιή συστατικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι λειτουργεί για να εμποδίσει τα αποτελέσματα μιας ποικιλίας χημικών ενώσεων που έχουν την ικανότητα να προκαλούν καρκίνο, να καταπολεμούν την κατάθλιψη και την άνοια. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι είναι πολύ νόστιμο και ωφελεί το πεπτικό σύστημα. Το εύθραυστο άνθος περιέχει επίσης ισχυρά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης και της υπερμελάγχρωσης. 

Αυτό που κάνει το σαφράν τόσο ελκυστικό για τις γυναίκες είναι οι θαυματουργές χρήσεις που μπορεί να φέρει αυτό το μπαχαρικό στην υγεία του δέρματος. 
Υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα: Το σαφράν περιέχει πολλή βιταμίνη Α με αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού γήρανσης, την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV και των ελεύθερων ριζών, παράλληλα με αύξηση της ελαστικότητας και της απαλότητας του δέρματος. 
Λάμψη του δέρματος: Εκτός από τη βιταμίνη Α, το σαφράν περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, που βοηθά στην προώθηση του σχηματισμού κολλαγόνου και στην απομάκρυνση σκοτεινών κηλίδων, σημαδιών μελάγχρωσης και φακίδων. 
Βοηθά το δέρμα να ανακάμψει από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις: Το σαφράν είναι πλούσιο σε μέταλλα και περιέχει δύο ισχυρά καροτενοειδή, την  κροκίνη και την κροκετίνη, τα οποία είναι αποτελεσματικά στην αποκατάσταση βλαβών και στη διασφάλιση της συνολικής υγείας των κυττάρων. Έτσι, θα βοηθήσουν το δέρμα να ανακάμψει από την καθημερινή περιβαλλοντική βλάβη, την οξείδωση και το φως του ήλιου.  
Μειωμένη μελάγχρωση του δέρματος: Το σαφράν όχι μόνο φωτίζει τον τόνο του δέρματος, αλλά επίσης βελτιώνει και μειώνει την υπερχρωματισμό χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες. 
Καταπραΰνει τη φλεγμονή: Η θεραπευτική δύναμη του σαφράν μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και ακόμη και την ακμή, διότι περιέχει όλες τις βιταμίνες Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και Β9), οι οποίες βοηθούν το δέρμα στην εξάλειψη των τοξινών, περιορίζοντας έτσι τις βλάβες ακόμη και στο πιο ευαίσθητο δέρμα. Με άλλα λόγια, το σαφράν είναι μια ολιστική θεραπεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. 

Πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά το σαφράν: Ενώ η από του στόματος κατανάλωση του μπαχαρικού είναι η πιο συνηθισμένη, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση σαφράν με τη μορφή που παραμένει στο δέρμα για όσο το δυνατόν περισσότερο, γι’ αυτό και έχει διαμορφωθεί και εφαρμοστεί σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, όπως καθαριστικά, ορούς και μάσκες προσώπου. Το σαφράν χρησιμοποιείται συχνότερα σε προϊόντα περιποίησης δέρματος για την προώθηση της επιδιόρθωσης των κυττάρων. Επομένως, οι μάσκες ή οι κρέμες ύπνου θα ήταν οι πιο ευεργετικές, καθώς προορίζονται να παραμείνουν στο δέρμα σας περισσότερο. 

THE BEAUTY TEAM