Πάμε για δροσερό σούσι

gaku
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Λατρεύουμε το σούσι όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι του πάει πιο πολύ. Γι’ αυτό δίνουμε ραντεβού στα παρακάτω σουσάδικα που αποτελούν εγγύηση, για να το απολαύσουμε στα καλύτερά του.

Gaku, Χαλάνδρι
Με ποιοτική, παραδοσιακή κουζίνα σε μίνιμαλ διάκοσμο, το Gaku έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια την καλή του φήμη στο Χαλάνδρι και τη διατηρεί με ένα άκρως εξωτικό, γιαπωνέζικο μενού, από το οποίο δεν λείπει και το σούσι. Σολομός, μαγιάτικο, τόνος, αλλά και ελληνικά φρέσκα ψάρια, όλα παίρνουν τη θέση τους σε εμπνευσμένα rolls, ενώ στα Gaku special rolls θα βρείτε και πιο εκλεπτυσμένες επιλογές το Toro Shouga με ελληνικό φρέσκο ψητό toro, κρεμμύδι, σπιτική μουστάρδα, σος πιπερόριζας, το Gaku Lobster Roll με ολόκληρη ουρά αστακού και σος gaku wasabi και άλλα. Info: Λυκούργου 4, Χαλάνδρι.

Nakama Casual Sushi Bar, Κολωνάκι/Νέα Σμύρνη
Με μίνιμαλ αισθητική και ιδιαίτερους συνδυασμούς στη λιχουδιά της ιαπωνικής κουζίνας, το Nakama έχει πλούσιο μενού σε αγαπημένα maki rolls με σολομό, τόνο ή καβούρι, όπως και sashimi και nigiri με γαρίδες, χέλι και λαβράκι. Οι επιλογές, μάλιστα, ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα, αφού θα βρείτε rolls όπως το Mango Twist με τόνο, αβοκάντο, μάνγκο, chili και teriyaki sauce ή το Hawaiian με γαρίδες tempura, κρέμα τυριού, ακτινίδιο και pineapple sauce. Κι αν θέλετε να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας, στο μενού θα βρείτε και bao buns, όπως και ζεστά πιάτα της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Info: Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 44, Νέα Σμύρνη και Μασσαλίας 5, Κολωνάκι.

Sushimou, Σύνταγμα
Από τα κορυφαία στέκια για σούσι της Αθήνας, το Sushimou αποτυπώνει το μεράκι και την αγάπη του ιδιοκτήτη του γι’ αυτή την κουζίνα, ο οποίος έζησε στο Τόκιο ώστε να εξειδικευτεί, πριν επιστρέψει στην Αθήνα και ανοίξει τον δικό του χώρο. Ο λόγος για τον Αντώνη Δρακουλαράκο, ο οποίος ήταν χρόνια μάγειρας πριν ανοίξει ένα μικρό και προσιτό σουσάδικο, όπως το ονειρευόταν. Το όνειρό του έγινα πραγματικότητα, με πιστοποιητικό διάκρισης από το Tripadvisor, και το σούσι που θα απολαύσετε εκεί ετοιμάζεται πάντα με ελληνικά ψάρια ημέρας. Info: Σκούφου 6, Αθήνα.

Ikura
Άλλη μια ιδιαίτερη πρόταση για σούσι στο κέντρο, το Ikura προτείνει σούσι και ζεστά ασιατικά-fusion πιάτα για όσους θέλουν να «ξεφύγουν» λίγο γευστικά προς Ασία μεριά. Η παρουσίαση είναι τόσο λαχταριστή όσο το αποτέλεσμα και οι επιλογές δεκάδες, πολύχρωμες και ιδιαίτερες. Το ενδιαφέρον μας έχει κινήσει το Truffle Tuna με τόνο αγγούρι, μαγιονέζα και wasabi τρούφας, όπως και τα υπερχορταστικά combos που μας προκαλούν να τα… αδειάσουμε. Info: Φιλελλήνων 7 και Ξενοφώντος, Σύνταγμα.