Πώς να αποκτήσετε πιο λείο δέρμα με ένα ξυραφάκι προσώπου

pos-na-apoktisete-pio-leio-derma-xrisimopoiontas-ena-ksurafi-prosopou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Επειδή πολλές γυναίκες προτιμούν το ...ξύρισμα, εδώ έχουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για βελούδινο πρόσωπο.

Αν και μπορεί να ακούγεται τρελό, το κόλπο λειτουργεί πραγματικά! Ακόμη και η διασημότερη αισθητικός του Hollywood, Kate Somerville, είναι οπαδός της μεθόδου, με τις Jessica Alba και την Debra Messing να συγκαταλέγονται στη λίστα των πελατισσών της στις οποίες εφαρμόζει το ξύρισμα προσώπου. «Μισώ να το λέω, αλλά λατρεύω να το κάνω. Το ξυράφι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απομακρύνω τις τρίχες από το πάνω χείλος μου. Και το κάνω πάντα», δήλωσε η Somerville στους New York Times. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι οπαδός του κεριού καθώς έχει ευαίσθητο δέρμα. Οπότε καταφεύγει στο ξύρισμα. 
«Αρχικά, το έκανα λόγω της πυκνής τριχοφυΐας που είχα από μικρή στο “μουστάκι” μου, αλλά με τα χρόνια παρατήρησα ότι ήταν μια υπέροχη απολεπιστική μέθοδος για όλο το πρόσωπο, με το μακιγιάζ μου να εφαρμόζεται πολύ καλύτερα», λέει η αισθητικός, αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και οι πιο διάσημες –διαχρονικά- ντίβες του Χόλιγουντ, όπως η Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor, ορκίζονταν σ’ αυτό το κόλπο ομορφιάς. 

Το ξύρισμα του προσώπου είναι ένα κοινό μυστικό ακόμη και σε νέες γυναίκες της σύγχρονης εποχής, με την Michelle Money, πρώην διαγωνιζόμενη στο αμερικανικό «The Bachelor», να έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο στο YouTube, περιγράφοντας το καθημερινό της ξύρισμα προσώπου ως τον καλύτερο κρυφό σύμμαχο της εικόνας της και σαν το ιδανικό απολεπιστικό μέσο. 


«Δεν χρειάζεται να έχετε αρσενικά γένια για να ξυρίσετε το πρόσωπό σας. Αρκεί η επιθυμία να αποκτήσετε λαμπερή και απαλή επιδερμίδα», λέει η Somerville, εξηγώντας: «Περνώντας με ένα ειδικό ξυράφι το πρόσωπό σας –και όχι μόνο το “μουστάκι” σας, όχι μόνο επιτυγχάνετε μια καλή απολέπιση από νεκρά κύτταρα και ρύπους, αλλά βοηθάτε και στην καλύτερη εφαρμογή και δράση των προϊόντων περιποίησης, που περιλαμβάνουν πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, καθαρίζετε τους πόρους του δέρματος πολύ πιο αποτελεσματικά, κάτι που βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής».

Σύμφωνα με την αισθητικό, το ξύρισμα του προσώπου είναι ίδιο με το Dermaplaning, μια εξελιγμένη διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση ενός νυστεριού για την απομάκρυνση της τρίχας και την ελαφριά απολέπιση της επιφάνειας του δέρματος. «Τα τελευταία χρόνια όλοι οι ειδικοί άρχισαν να το ενσωματώνουν ως πρόσθετο στις θεραπείες τους, ως έναν τρόπο επαγγελματικής αφαίρεσης τριχών από το πρόσωπό σας χωρίς λέιζερ, τσιμπιδάκια, κερί ή άλλες οδυνηρές εναλλακτικές λύσεις», τονίζει η Somerville, συμβουλεύοντας: «Υπάρχουν δυο βασικοί τρόποι για να ξυρίσει μια γυναίκα το πρόσωπό της. Κάποιες προτιμούν το ξύρισμα σε στεγνό δέρμα, ενώ άλλες ανακάλυψαν ότι η χρήση αφρού ξυρίσματος ή σαπουνιού τις βοηθά να αποφύγουν τους ερεθισμούς. Το σίγουρο είναι ότι όποιος τρόπος κι αν ακολουθηθεί, το δέρμα θα γίνει πιο απαλό και λείο και τυχόν τριχοφυΐα θα γίνει παρελθόν!»


Όσον αφορά στον μύθο που λέει ότι αν ξυρίσετε ένα σημείο του προσώπου σας, τότε οι τρίχες να μεγαλώσουν πολύ πιο γρήγορα και θα γίνουν πιο σκληρές, η Somerville λέει: «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αρκεί το ξύρισμα γίνεται με τη φορά των τριχών και όχι “κόντρα”. Αν εφαρμοστεί η σωστή πίεση, τότε δεν υπάρχει και κίνδυνος ερεθισμών ή κοκκινίλων. Εάν δεν θέλετε να ξοδεύετε πολλά χρήματα ή να μην νιώθετε τσούξιμο και πόνο με το κερί, τότε το ξυράφι προσώπου είναι η καλύτερη, φθηνότερη και πιο άμεση εναλλακτική λύση». 

THE BEAUTY TEAM