Πώς η Nicole Kidman αναβίωσε το θρυλικό στυλ μακιγιάζ της Lucille Ball

pos-i-nicole-kidman-anabiose-to-thruliko-stul-makigiaz-tis-lucille-ball-nicole-kidman-anabiose-to-thruliko-stul-makigiaz-tis-lucille-ball
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

70 χρόνια μετά, το «ασπρόμαυρο» μακιγιάζ της πιο δημοφιλούς κωμικής ηθοποιού στην ιστορία του Χόλιγουντ, αποκτά χρώμα και ακόμη περισσότερη αίγλη.

Κάθε εικόνα και κάθε ανάμνηση που αφορά στη Lucille Ball, είναι σε άσπρο-μαύρο, αφού την εποχή που μεσουράνησε η Αμερικανίδα κωμική ηθοποιός, οι τηλεοπτικοί δέκτες δεν είχαν ακόμη χρώμα -ούτε καν στις ΗΠΑ. Μιλάμε για τη δεκαετία του ‘50. 
Αλλά ακόμη και στο ασπρόμαυρο, τα φλογερά κόκκινα μαλλιά και το απίστευτης δεξιοτεχνίας μακιγιάζ της, έδειχναν πάντα άψογα σε κάθε επεισόδιο μιας από τις μακροβιότερες σειρές του «τηλεοπτικού» Χόλιγουντ.   

Όπως κάθε νέα ηθοποιός της εποχής της, η Lucille Désirée Ball προσπάθησε να πετύχει την τέλεια εμφάνιση σε κάθε της casting, και όταν ήρθε η στιγμή για το μεγάλο ρόλο, το μακιγιάζ της έγινε σχεδόν τόσο αναγνωρίσιμο όσο και τα μαλλιά της, επί 30 και πλέον χρόνια.  
70 χρόνια μετά, η εικόνα της Lucille Ball όχι μόνο αποκτά χρώμα, αλλά και ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι), χάρη στη Nicole Kidman, η οποία στα 53 της υποδύεται την Lucille στην επερχόμενη βιογραφική ταινία «Being the Ricardos». 

Η 54χρονη ηθοποιός μαζί με τον σχεδόν συνομήλικό της Javier Bardem, μεταμορφώνονται στο κλασικό τηλεοπτικό ζευγάρι που έκανε διάσημη την τηλεοπτική σειρά, με την Kidman να δηλώνει στο Instagram: «Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο για να ενσαρκώσω τη Lucille Ball, επειδή έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο όταν μιλά, όταν γελά, όταν κινείται, βάφεται ή χτενίζεται. Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που γεννήθηκαν ποτέ στη Γη».

Σύμφωνα με παρασκηνιακά ρεπορτάζ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, η Kidman θέλησε να ακολουθήσει τα ακριβή βήματα της ρουτίνας της Lucille Ball. Και αυτά ήταν τα παρακάτω: 

- Ένα από τα αγαπημένα αρώματα της Lucille Ball ήταν το Murray and Lanman's Florida Water, που χρονολογείται από το 1808 (!) και το οποίο περιέχει νότες από γλυκό πορτοκάλι, λεμόνι, νερολί, λεβάντα και γαρίφαλο. «Ένα άρωμα-υπογραφή της Lucy, το οποίο της χάριζε μια υπέροχη αύρα στα πλατό, γεμάτη αναζωογόνηση, θηλυκότητα και πάθος», λέει Kidman. 

- Στην κορυφή του μακιγιάζ της Lucille Ball ήταν τα μολύβια, τόσο όσο αφορούσαν στα δραματικά φρύδια της, στο πλατύ χαμόγελό της ή και στην τόνωση των εκφράσεων των καταγάλανων ματιών της. «Αλλά το λευκό eyeliner ήταν το μεγάλο κρυφό μυστικό της Lucille Ball, το οποίο χρησιμοποιούσε στην κάτω εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων της, δημιουργώντας εκείνο το λαμπερό αποτέλεσμα που έκανε τα μάτια της ηθοποιού να μαγνητίζουν τους πάντες, τόσο μέσα από την τηλεοπτική οθόνη όσο και εκτός», διαβάζουμε στο Allure.

- «Δεν έχω φορέσει ποτέ ψεύτικες βλεφαρίδες στην καθημερινή ζωή μου, ούτε ποτέ χρειάστηκε σε κάποιο ρόλο της μέχρι σήμερα κινηματογραφικής μου καριέρας», λέει η Nicole Kidman. «Αλλά για την Lucille, οι ψεύτικες βλεφαρίδες αποτελούσαν κάτι σαν φυσική προέκταση του εαυτού της. Κάτι που έπρεπε κι εγώ να επιμένω επί ατελείωτες ώρες και μέρες γυρισμάτων». 

- «Κόκκινο κραγιόν: το πιο αγαπημένο μου!», γράφει η Kidman στο λογαριασμό της. «Καμία εμφάνιση της Lucille Ball δεν θα ήταν πλήρης για την ίδια χωρίς ένα εντυπωσιακό, ζωντανό, έντονο κόκκινο κραγιόν!». 

THE BEAUTY TEAM