H καραντίνα τελείωσε, όμως το DIY Beauty ήρθε για να μείνει

h-karantina-teleiose-omos-to-diy-beauty-irthe-gia-na-meinei
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το best seller κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εξακολουθεί να αποτελεί τη Χρυσή Βίβλο για κάθε γυναίκα που δεν έχει πολλά χρήματα να ξοδέψει σε καλλυντικά.

Εν μέσω πανδημίας, το βιβλίο «DIY Beauty: Easy, All-Natural Recipes Based on Your Favorites» αξιολογήθηκε με 4,8 αστέρια (άριστα το 5) από την Amazon όσον αφορά στον όγκο παραγγελιών στην κατηγορία του για τη χρονιά του 2020. 
Η συγγραφέας Ina de Clercq, είναι μια ειδική περίπτωση «green beauty guru», καθώς ανακάλυψε μόνη της τη θεραπεία για το έκζεμα που υπέφερε από μικρή. «Πολύ πριν έρθει ο Covid-19, και μη γνωρίζοντας ποια συστατικά θα με βοηθούσαν να μην έχω τόσο έντονα ξεσπάσματα, εφάρμοζα στο πρόσωπό μου δεκάδες καλλυντικές φόρμουλες που κυκλοφορούσαν στα καταστήματα καλλυντικών. Αλλά ποτέ δεν είδα το αποτέλεσμα που μου υπόσχονταν. Ακόμη και πολλές σπουδαίες μάρκες, οι οποίες έδιναν “εγγύηση” για την μείωση του εκζέματος και όλων των συμπτωμάτων που την ακολουθούν –κοκκινίλα, φαγούρα, φλεγμαίνον δέρμα κλπ.-, αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών μου», λέει η de Clercq. 

Στην αναζήτηση συστατικών φιλικών με την ερεθιστική αλλεργική νόσο που βίωνε, η Ina στράφηκε στη δύναμη της Φύσης, «...στην αγνή, ωμή και δυνατή ικανότητά της να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ειδήμονα τις προσωπικές μου απαιτήσεις. Ήταν ο εναλλακτικός δρόμος που ποτέ πριν δεν είχα σκεφτεί να περπατήσω, αλλά που μέσα στην απελπισία μου ανακάλυψα ότι είναι το πιο φωτεινό μονοπάτι της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας μου», γράφει η ίδια στο βιβλίο της, προσθέτοντας: 

«Σας αρέσει να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με διασκεδαστικά προϊόντα ομορφιάς, αλλά ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα; Ανήκετε σε κείνες τις γυναίκες που δεν νιώθουν άνετα όταν δεν γνωρίζουν ακριβώς τι απλώνουν στο δέρμα τους; Το DIY Beauty δεν είναι μια πρόσκαιρη τάση της μόδας, αλλά ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς. Οι κούρες καθαρισμού, ενυδάτωσης, λάμψης και αντιγήρανσης της επιδερμίδας από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποτελούν εδώ και χιλιετηρίδες έναν ανεκτίμητο θησαυρό φυσικής ομορφιάς, με τους σύγχρονους επιστήμονες της κοσμετολογίας και της δερματολογίας να έχουν αποδείξει πως ό,τι υγιεινό βάζετε στο στομάχι σας, μπορείτε να το απλώσετε και στο δέρμα σας αποκτώντας πολύ πιο άμεσα οφέλη στην εξωτερική ομορφιά σας».

- Το μαρούλι είναι εξαιρετικά ευεργετικό στα δέρματα  που παρουσιάζουν ακμή, ενώ απομακρύνει με ήπιο τρόπο τη λιπαρότητα, το επιφανειακό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. «Κόβω τους μίσχους και τα φύλλα από ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο μαρούλι και τα βράζω σε ανάλατο νερό. Στη συνέχεια παίρνω ένα τουλπάνι ή επίδεσμο και τοποθετώ μέσα σε αυτό το βρασμένο μαρούλι δημιουργώντας ζεστές κομπρέσες, τις οποίες επιθέτω για λίγη ώρα σε όλο το πρόσωπο», γράφει η de Clercq. 

- Το ταπεινό καρότο είναι η μεγαλύτερη πηγή β-καροτίνης, που όχι μόνο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά το καθαρίζει σε βάθος, επιτυγχάνοντας κυτταρική αναδόμηση. «Ανακατεύω δυο λιωμένα καρότα με τρεις κουταλιές της σούπας ανθόγαλα και μια κουταλιά λιναρόσπορο. Αφήνω το μείγμα στο πρόσωπό μου για 20 λεπτά και ξεπλένω με άφθονο χλιαρό νερό».

- Μια υπέροχη συνταγή για ντεμακιγιάζ που προτείνει η Ina: «Βράστε μια χούφτα ωμά αμύγδαλα ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα, και έπειτα αλέστε τα στο μίξερ προσθέτοντας ένα μικρό αγγούρι με τη φλούδα του και δυο μεγάλες κουταλιές ροδόνερου. Σουρώστε το μείγμα και στύψτε το καλά με ένα τουλπάνι, τοποθετώντας το τελικό προϊόν του στραγγίσματος σε ένα μικρό βαζάκι, το οποίο θα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Απλώστε σε όλο το δέρμα με τη βοήθεια ενός κομματιού από βαμβάκι κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Απ’ τη μια θα έχετε ένα τέλειο προϊόν καθαρισμού και απ’ την άλλη θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη αίσθηση σύσφιξης και ανανέωσης της επιδερμίδας σας».

- Ποια είναι η φυσική μάσκα αντιγήρανσης που έμαθε να ετοιμάζει με τα χέρια της κάθε βράδυ η Ina; «Απλά, κόβω μια ώριμη ντομάτα και την απλώνω απευθείας στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο, κοντά στα μάτια και γύρω από τα χείλη. Την αφήνω να δράσει για λίγα λεπτά και την αφαιρώ με κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει».

- Για τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, η μάσκα από πράσο και φρέσκο γάλα αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική κούρα. «Πολτοποιήστε ένα πράσο προσθέτοντας σιγά-σιγά μια μεγάλη κουταλιά φρέσκο γάλα και αμέσως απλώστε το στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό», συμβουλεύει η de Clercq.

THE BEAUTY TEAM