Πώς αποκτούν τεράστιο μήκος στα φυσικά μαλλιά τους οι celebrities

pos-apoktoun-terastio-mikos-sta-fusika-mallia-tous-oi-celebrities
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η personal hair stylist της Emma Stone αποκαλύπτει τα μυστικά για XΧL μήκος -αλά Ραπουνζέλ.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης καραντίνας, τα μακριά μαλλιά υπήρξαν αναμφίβολα ένα trend που έγινε ανάγκη, με πολλές γυναίκες να αποφεύγουν αυτοσχέδια κουρέματα και πειραματισμούς. Τα άφησαν μακριά και όπου βγει. 
Όμως, εκείνες που γνώριζαν τα μυστικά για μια υγιή και ταχεία ανάπτυξη των μαλλιών τους δεν το μετάνιωσαν όταν ήρθε το τέλος της καραντίνας. 

Πολλές celebrities αποκάλυψαν στις πρώτες τους δημόσιες καλοκαιρινές εμφανίσεις τα υπέροχα μαλλιά γοργόνας που ανέθρεψαν κατά τη διάρκεια του lockdown, με την Vanessa Hudgens πρώτη και καλύτερη (φωτό). Την τάση ακολούθησαν και οι Ariana Grande, Taylor Swift, Kaia Gerber και Kim Kardashian, ανεβάζοντας διαρκώς φωτογραφίες με «μπούκλες καραντίνας», ενώ η Zendaya έκλεψε την παράσταση στα Όσκαρ με πλεξούδες που έφταναν λίγο πάνω από τους γλουτούς της. 

Αλλά η πιο απρόσμενη εικόνα μαλλιών «αλά Ραπουνζέλ» ήρθε από μια ηθοποιό που δεν την είχαμε ποτέ συνηθίσει με τόσο μακριά μαλλιά. Η Emma Stone, ανέκαθεν προτιμούσε τις κοντές κουπ ή έστω μαλλιά που δεν ξεπερνούσαν τους ώμους, ωστόσο η νέα της εικόνα μετά την καραντίνα αποθεώνει την θηλυκότητά της. 
H Mara Roszak, επί πολλά χρόνια προσωπική hair stylist της 32χρονης ηθοποιού, αποκαλύπτει τα μυστικά στο λογαριασμό της στο Instagram: «Η Emma έχει πραγματικά υπέροχα μαλλιά και αυτό το μήκος την κολακεύει ακόμη περισσότερο. Διαθέτει μια πολύ υγιή δομή τρίχας, η οποία της επιτρέπει να μακρύνει τα μαλλιά της όσο θα ήθελε χωρίς να κινδυνεύει από φριζάρισμα, σπασίματα, ξηρότητα και τριχόπτωση. Έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά για μια μεγάλη και γρήγορη ανάπτυξη των πλεξούδων της». 

Το φανερό μυστικό που αποκαλύπτει η Roszak για τα μαλλιά της Stone -και το οποίο βλέπετε στο βίντεο-, είναι η αναδομητική ιδιότητα κάποιων αιθέριων ελαίων να βοηθούν τα μαλλιά να τραφούν και να γίνουν υγιή και δυνατά, περιορίζοντας στο ελάχιστο το φριζάρισμα. Η ειδικός συστήνει: «Ψεκάστε λίγες σταγόνες έλαιο αργκάν, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο ή και απλό ελαιόλαδο στην παλάμη του χεριού σας και εφαρμόστε στις απολήξεις των τριχών, αφήνοντας το έλαιο να δράσει για 25 λεπτά. Μετά, λουστείτε, ξεβγάλτε και απλώστε conditioner. Στεγνώστε τα μαλλιά σας χωρίς να εφαρμόσετε θερμότητα, τυλίγοντάς τα με μια απαλή πετσέτα για 15 λεπτά».

Ωστόσο, υπάρχει και ένα κρυφό μυστικό για ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, που κανένα προϊόν μαλλιών δεν μπορεί να σας προσφέρει. Η Roszak επιμένει πολύ στην αύξηση κατανάλωσης κατάλληλων πρωτεϊνών και σιδήρου: «Επειδή τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, χρειάζεστε επαρκείς ποσότητες στην ημερήσια διατροφή σας, ειδάλλως οι τρίχες σας θα είναι ξηρές, εύθραυστες και αδύναμες. Αν η διατροφή σας έχει σοβαρή έλλειψη σε κερατίνη (την πρωτεύουσα πρωτεΐνη για υγιή μαλλιά), μπορεί να παρουσιάσετε περιορισμένη ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής ή και τριχόπτωση. Το θείο που βρίσκεται στα αυγά, τα όσπρια, τη λαχανίδα και τη σόγια, παίζει σημαντικό ρόλο στη δόμηση της κερατίνης. Το ίδιο ισχύει και για ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα», συμβουλεύει η ειδικός, προσθέτοντας: «Ομοίως, η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό είναι κύρια αιτία τριχόπτωσης, διότι οδηγεί σε αναιμία, η οποία διαταράσσει την παροχή θρεπτικών συστατικών στα τριχοθυλάκια και επομένως παρεμποδίζει τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών. Καλύτερες πηγές σιδήρου για δυνατά μαλλιά που μακραίνουν υγιή, είναι οι ζωικές -κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρια-, επειδή απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό».

THE BEAUTY TEAM