Πόσο σκληρά προπονήθηκε η Scarlett Johansson για το «Black Widow»

poso-sklira-proponithike-i-scarlett-Johansson-gia-to-black-widow-scarlett-Johansson-gia-to-black-widow
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

«Ήταν πολύ πιο οδυνηρή προετοιμασία από όλες τις προηγούμενες ταινίες Marvel», αποκαλύπτει η ίδια.

Ο μακρύς κατάλογος πρωταγωνιστικών ρόλων της σε επιτυχημένες ταινίες (όπως, Match Point, Χαμένοι στη Μετάφραση, Her και Lucy), έφεραν σημαντική φήμη και πλούτο στην σέξι ηθοποιό, αλλά τίποτε δεν συγκρίνεται με τη θητεία της στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Από τη στιγμή που επιλέχθηκε στο καστ του blockbuster Iron Man 2 (2010), η Johansson συνεχίζει να ενθουσιάζει το κοινό στο ρόλο της ως Natasha Romanoff -Black Widow- για πάνω από 10 χρόνια. Αυτός ο ρόλος την καθιέρωσε επίσης και ως μια από τις πιο πλουσιοπάροχα αμειβόμενες γυναίκες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ,ωστόσο όλη αυτή η επιτυχία δεν έγινε με κάποιον εύκολο τρόπο. Για να μπορέσει η Johansson να είναι σε τέλεια φόρμα όλα αυτά τα χρόνια, περνά από ένα εξαιρετικά σκληροπυρηνικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ειδικά φέτος, για το φιλμ Black Widow που ήδη προβάλλεται στις αίθουσες, η 36χρονη Scarlett τα βρήκε πολύ πιο ...σκούρα από ποτέ, όπως ομολόγησε η ίδια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο δημοφιλές αμερικανικό τοκ σόου Entertainment Tonight, η «Scar-Jo» αποκάλυψε: «Παρόλο που είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, εντούτοις, όσο περνούν τα χρόνια, οι προπονήσεις γίνονται πολύ πιο οδυνηρές για το σώμα μου». Στην ίδια συνέντευξη παραδέχθηκε επίσης ότι πριν ξεκινήσει όλος αυτός ο μύθος της Black Widow, 11 χρόνια πριν, δεν είχε ποτέ βρεθεί σε ένα γυμναστήριο. «Φυσικά, δεν είχα και καμία εμπειρία με τις πολεμικές τέχνες. Όμως, επειδή είμαι πολύ πεισματάρα, αυστηρή με τον εαυτό μου και αφοσιωμένη πιστά σε κάθε ρόλο που πρέπει να υποστηρίξω, κατάφερα πολύ γρήγορα να μπω στο “τριπάκι” της Marvel. Μπορώ μάλιστα να πω ότι τρέφω μεγάλη εκτίμηση στην Black Widow, επειδή με βοήθησε να γίνω μια τόσο δυναμική γυναίκα -τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Το δώρο της τέλειας φυσικής κατάστασης και φόρμας υπήρξε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της συνεργασίας μου με την Marvel». 

Ο σκληρός τρόπος που προπονήθηκε η Scarlett Johansson για τη νέα ταινία δράσης Black Widow: Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό The Hollywood Reporter, η «Scar-Jo» δούλεψε επί τρεις μήνες τόσο σκληρά όσο ποτέ για να αποκτήσει το ιδανικό σώμα που απαιτούν οι εντυπωσιακές σκηνές δράσης της ταινίας. Ο Eric Johnson, ένας από τους πιο φημισμένους personal trainers του Χόλιγουντ, και υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση του σώματος της ηθοποιού για την ταινία Black Widow, λέει: «Αντιμετωπίσαμε τη διαδικασία σαν να πρόκειται για αθλήτρια που προετοιμάζεται για Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές οι συστηματικές συνεδρίες στο  γυμναστήριο είχαν σκοπό την απόκτηση ολικής αντοχής και δύναμης, βασισμένη κυρίως σε πλειομετρικές ασκήσεις -χωρίς βάρη-, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του κάθετου άλματος, τη δύναμη των ποδιών, τη μυϊκή δύναμη, την επιτάχυνση, την ισορροπία και την ευελιξία. Συμπληρωματικά, η Scarlett δούλευε πάνω σε προγράμματα με μπάρες, αλτήρες και kettlebells μέρα παρά μέρα, ενώ καθημερινή ήταν η αφοσίωσή της σε στάσεις γιόγκα».  

Ένα άλλο σημαντικό μυστικό που αποκάλυψε η ίδια η ηθοποιός στο Entertainment Tonight, ήταν η διατροφή που ακολούθησε για να διώξει όλο το λίπος από το σώμα της: «Επί τρεις μήνες επικεντρώθηκα σταθερά σε vegan επιλογές μέρα παρά μέρα, καταναλώνοντας μόνο ωμά λαχανικά, φρέσκα φρούτα, φυσικούς χυμούς και σούπες χορταρικών, ενώ τις υπόλοιπες μέρες το πλάνο περιελάμβανε μενού με υψηλή περιεκτικότητα σε σύνθετους υδατάνθρακες -βρώμη, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, κινόα-, χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και πολλή άπαχη πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας με έμφαση στα ψάρια και τα πουλερικά. Και όσο πλησίαζαν οι μέρες των γυρισμάτων της ταινίας Black Widow, υπέβαλλα τον εαυτό μου σε 12ωρη απόλυτη νηστεία, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί». 

THE BEAUTY TEAM