Τo λάθος πίσω από τις αναρτήσεις celebrities που βουρτσίζουν διαρκώς τα δόντια τους

ti-lathos-uparxei-piso-apo-tis-anartiseis-celebrities-pou-bourtsizoun-diarkos-ta-dontia-tous
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Όλο και περισσότερες σταρ της showbiz επιδεικνύουν την εμμονή τους με την οδοντόβουρτσα στα social media. Μάθετε γιατί δεν είναι καλό να τις μιμηθείτε.

 Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το σχολαστικό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα μειώνει την παρουσία πέτρας, πλάκας, λεκέδων και μικροβίων στα δόντια και στα ούλα. Αλλά τον τελευταίο καιρό, πολλές celebrities έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο επειδή απλά και μόνο κάνουν το προφανές: να πλένουν τα δόντια τους. Γιατί άραγε οι διαρκείς αναρτήσεις διασημοτήτων με μια βούρτσα δοντιών στο χέρι έχει πάρει διαστάσεις ...επιδημίας στο Instagram;

Τις τελευταίες μέρες, η Miley Cyrus, η Emily Ratajkowski, η Kaia Gerber (ακόμη και η Beyoncé μαζί με την κόρη της Blue Ivy), έχουν δημοσιεύσει βίντεο και εικόνες στις οποίες φαίνεται να βουρτσίζουν τα δόντια τους -σχεδόν εμμονικά. 
Η οικιακή οδοντική φροντίδα είναι κάτι που όλοι μπορούμε και πρέπει να υιοθετήσουμε, ωστόσο υπάρχουν δυο ακόμη λόγοι που οι συγκεκριμένες celebrities το έχουν αναγάγει σε μέγα θέμα μέσα από τους πρόσφατους λογαριασμούς τους. 

- Ο πρώτος λόγος που αυτές οι νεαρές διασημότητες ανεβάζουν τέτοιες αναρτήσεις είναι για να στείλουν στους εκατομμύρια ακόλουθούς τους το μήνυμα της σωστής πρόληψης της υγείας των δοντιών. 

- Ο δεύτερος λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλουν να πουν σε όλον τον απλό κόσμο εκεί έξω, ότι «κοίτα, είμαστε κι εμείς σαν κι εσένα», κάτι που επιφέρει ακόμη περισσότερα likes και νέους ακόλουθους στους λογαριασμούς τους. 

Ωστόσο, όπως λένε όλοι οι οδοντίατροι, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν στα δόντια και τα ούλα σας, εφόσον τις ακολουθείτε εμμονικά. «Εάν γίνετε “μανιακοί” με την καθαριότητα των δοντιών σας, τότε ενδεχομένως να είστε με μια οδοντόβουρτσα στο χέρι και να τρέχετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, ακόμη και αν έχετε πιει ένα φυσικό χυμό. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος», λέει η χειρουργός οδοντίατρος και εξειδικευμένη περιοδοντολόγος, Μαριάννα Λουκιδέλη, εξηγώντας: «Μπορεί να νομίζετε πως κάνετε το καλύτερο δυνατό για τα δόντια σας αφού δεν αφήνετε ίχνος βακτηρίου στο στόμα σας, όμως τα επιστημονικά πρωτόκολλα υγιούς στοματικής φροντίδας αναφέρουν πως θα πρέπει να αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα μετά από κάθε γεύμα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Και αυτό γιατί δεν δίνετε το περιθώριο στα οξέα, στη ζάχαρη και σε όλα τα άλλα συστατικά που περιέχουν οι τροφές να “αφυπνίσουν” τη φυσική λειτουργία του σμάλτου των δοντιών και των ούλων μέσα από την έκκριση σιέλου, καθιστώντας το φυσιολογικό pH της στοματική σας κοιλότητας περισσότερο προστατευμένο στην ξηρασία και την δημιουργία βακτηρίων». 

THE BEAUTY TEAM