Οι σειρές «The Crown» και «The Mandalorian» διεκδικούν τα περισσότερα Emmy

oi-seires-the-crown-kai-the-mandalorian-diekdikoun-ta-perissotera-emmy
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Οι σειρές «The Crown» και «The Mandalorian» ηγούνται της φετινής τελετής των βραβείων Emmy Awards, με 24 υποψηφιότητες.

Οι δύο εταιρείες με τις περισσότερες υποψηφιότητες, είναι η εταιρεία παραγωγής HBO/HBO Max και το Netflix. Στην κορυφή των υποψηφιοτήτων, βρίσκεται το HBO/HBO Max, το οποίο συγκέντρωσε 130 υποψηφιότητες, ενώ αμέσως μετά, στη σειρά κατάταξης βρίσκεται το Netflix Inc, με 129.

Η δραματική σειρά «The Crown», η οποία έχει 24 υποψηφιότητες, πολλές από τις οποίες αφορούν τους πρωταγωνιστές, είναι υποψήφια για το πολυπόθητο βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς. Μεταξύ των σειρών που διεκδικούν το εν λόγω βραβείο είναι το ρομαντικό δράμα εποχής «Bridgerton» του Netflix και το «Pose» που αναφέρεται στην αφροαμερικανική και λατινοαμερικανική κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Το «The Crown» δίνει υποψηφιότητες σε βραβεία υποκριτικής στους Olivia Colman, που υποδύεται τη Βασίλισσα, τον Josh O'Connor, που υποδύεται τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Emma Corrin, που ενσαρκώνει την Πριγκίπισσα Diana.

Ακόμη, η σειρά επιστημονικής φαντασίας, «The Mandalorian», που προβάλλεται στο  Disney+, είναι υποψήφια για είκοσι τέσσερα βραβεία.

Netflix

Ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψηφιότητες των βραβείων είναι εκείνο για την κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας. Ανάμεσα στους διεκδικητές του βραβείου είναι η κωμική σειρά «Ted Lasso» της Apple TV+, που αφορά μια αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα που την προπονεί ένας Αμερικανός, η οποία συγκέντρωσε 20 υποψηφιότητες. Απέναντί της βρίσκεται η σειρά μυστηρίου με τίτλο «The Flight Attendant» και το «Hacks», που εξιστορεί τη ζωή μιας ντίβας του Las Vegas.

Στην κατηγορία των μίνι σειρών βρίσκεται το αστυνομικό δράμα «Mare of Easttown», με πρωταγωνίστρια την Kate Winslet, τη δραματική σειρά με τίτλο, «I May Destroy You» αλλά και η δραματική σειρά υπερηρώων, «WandaVision» με πρωταγωνιστές την Elizabeth Olsen και τον Paul Bettany, με 23 υποψηφιότητες.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότη τον Cedric the Entertainer, στο Los Angeles.

ΠΗΓΗ: www.amna.gr