Η αισθητική θεραπεία που κάνει θραύση μετά τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας

i-aisthitiki-therapeia-pou-kanei-thrausi-meta-tin-stadiaki-katargisi-tis-maskas
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Το ολόλευκο χαμόγελο είναι το πρώτο ζητούμενο για όλους.

Τα πλατιά χαμόγελα επιστρέφουν. Μετά από περισσότερο από 15 μήνες κάτω από τις μάσκες, τα στόματά μας μπορούν να αποκαλυφθούν, να ανασάνουν και να χαμογελούν ξανά. Και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, όλοι σχεδόν οι άνθρωποι θέλουν τα δόντια τους να συμβαδίζουν απόλυτα με τη λάμψη του χαμόγελού τους. «Μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών όσον αφορά στη χρήση μάσκας από τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, παρατηρείται μια απότομη αύξηση σε άτομα που ζητούν διαδικασίες λεύκανσης και ευθυγράμμισης δοντιών», λέει στο NBC ο Dr. Jeffrey Sulitzer, ένας καταξιωμένος αισθητικός οδοντίατρος και ιδρυτής του SmileDirectClub στη Νέα Υόρκη. 
«Είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους τώρα που ο Covid-19 δείχνει να έχει τιθασευθεί. Και όσο αρχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, η αξία ενός ολόλευκου χαμόγελου είναι απλώς απίστευτη». 

Ένας άλλος ειδικός, ο Dr. Kourosh Maddahi με έδρα το Μπέβερλι Χιλς παραδέχεται στο ρεπορτάζ πως όταν ξεκίνησε η πανδημία, οι άνθρωποι επισκέπτονταν τα οδοντιατρεία μόνο για εξαιρετικά επείγουσες θεραπείες. «Αλλά από τον Μάιο που μας πέρασε, η λεύκανση και κάθε άλλου είδους επέμβαση αισθητικής φροντίδας των δοντιών έχει διπλασιαστεί ακόμη και συγκριτικά με την προ-κορωνοϊού εποχή», λέει ο Dr. Maddahi, τονίζοντας: «Το μόνο που ακούω διαρκώς από τους πελάτες μου είναι “λεύκανση, λεύκανση, λεύκανση”». 

Αναφερόμενος στη διαδικασία λεύκανσης στο ιατρείο, ο Dr. Maddahi αναφέρει: «Η διάρκεια της θεραπείας διαρκεί σχεδόν μια ώρα, αλλά να υπολογίσετε ότι θα χρειαστούν από μία έως και τρεις συνεδρίες, ανάλογα με τον τύπο της δυσχρωμίας και το πόσο λευκά επιθυμείτε να γίνουν τα δόντια σας». 

Όσον αφορά στο κόστος, αυτό εξαρτάται από το εάν πρόκειται για δόντια που έχει απονευρωθεί ή όχι, όπως επίσης και από τον τρόπο θεραπείας. «Διαφορετικοί τύποι δυσχρωμιών θα έχουν διαφορετική απόκριση στη θεραπεία, με τους λευκαντικούς παράγοντες να ενεργοποιούνται συνήθως με θερμότητα ή ειδικής συχνότητας φως από συσκευές laser, led ή plasma. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της λεύκανσης δοντιών έχει μέσο χρόνο διάρκειας 18 μήνες, ενώ με την κατάλληλη τακτική συντήρηση από τον ειδικό οδοντίατρο, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνιμο», λέει ο Dr. Sulitzer, προσθέτοντας: 

«Για  τη διαδικασία λεύκανσης στο σπίτι ή τη συντήρηση της θεραπείας που έγινε στο ιατρείο, κατασκευάζονται από ειδικά μασελάκια με το ακριβές αποτύπωμα της οδοντοστοιχίας του ασθενούς, όπου συνδυαστικά με το ειδικό λευκαντικό ζελέ που θα συστήσει ο οδοντίατρος, μπορείτε να το φοράτε για τουλάχιστον 2 ώρες καθημερινά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε μία ή δύο εβδομάδες». 

THE BEAUTY TEAM