3 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες του χαμόγελου

-3-fusikoi-tropoi-gia-na-apallageite-apo-tis-rutides-tou-xamogelou-fusikoi-tropoi-gia-na-apallageite-apo-tis-rutides-tou-xamogelou
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Εκφραστείτε ελεύθερα χωρίς ενέσεις botox και fillers υαλουρονικού, ακολουθώντας μια απλή ρουτίνα που συστήνουν οι δερματολόγοι.

Εάν υπάρχει ένα μέρος του προσώπου που από εδώ και στο εξής θα κλέβει τα βλέμματα, αυτό είναι το στόμα, το οποίο βρισκόταν επί μήνες φυλακισμένο κάτω από μια μάσκα. Μέρα με τη μέρα -και λόγω διακοπών-, οι μάσκες Covid σταδιακά «πέφτουν» έστω και δειλά, μόνο που είναι πολύ πιθανό, το πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας που διαγράφεται στο πρόσωπό σας να συνοδεύεται από αρκετές ορατές ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες πιθανώς να μην υπήρχαν πριν.

Dr. Mona Gohara, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Yale λέει: «Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, πολλά από τα προϊόντα -foundation ή concealer- που χρησιμοποιούσατε για να καλύψετε τις ρυτίδες και τις μικρές γραμμές έκφρασης γύρω από το στόμα πριν την πανδημία, είναι πιθανό να λειτούργησαν πολύ αρνητικά μετά από πολλούς μήνες χρήσης μάσκας, όπου συνδυαστικά με την επίδραση εξωτερικών παραγόντων όπως ο ήλιος, η υγρασία, η θέρμανση, οι ρύποι ή ο ιδρώτας, ωθούν τα σημάδια γήρανσης του χαμόγελού σας να τονίζονται περισσότερο τώρα που το στόμα και το χαμόγελό σας ξαναβγαίνει στο προσκήνιο». 
Και σύμφωνα με την ειδικό, οι ρυτίδες του χαμόγελου, δεν αφορούν μόνο τα σημάδια γήρανσης που βιώνετε πολύ κοντά στα χείλη, αλλά μπορούν να εξαπλωθούν στις ρινοπαρειακές περιοχές και στο πηγούνι. 
«Μάλιστα, οι ρυτίδες αυτές μπορεί να επηρεάσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή των ματιών, το λεγόμενο “πόδι της χήνας”, αφού όταν γελάτε, αυθόρμητα συσπώνται οι μύες στα πλάγια των ματιών», προσθέτει η Dr. Gohara. «Άρα, η φροντίδα κατά των ρυτίδων του χαμόγελου πρέπει να περιλαμβάνει ουσιαστικά ολόκληρο το πρόσωπό σας». 

Σύμφωνα με την δερματολόγο, το να διατηρείτε καλά ενυδατωμένο το δέρμα είναι το κλειδί για την πρόληψη των γραμμών του χαμόγελου στο πρόσωπο, όπου συνδυαστικά με τακτική ήπια απολέπιση και συστηματική αντηλιακή προστασία θα δείτε ορατή σταδιακή μείωση των γραμμών. «Αυτό το απλό σχέδιο θα αποτρέψει την υποβάθμιση του κολλαγόνου στο δέρμα βοηθώντας στην μείωση των ρυτίδων χαμόγελου από όλο το πρόσωπό σας», λέει η Dr. Gohara συμβουλεύοντας: 

- «Η χρήση αντηλιακής κρέμας προσώπου καθημερινά με ελάχιστο SPF 40 είναι απαραίτητη. Εφαρμόζετέ την ομοιόμορφα στο πρόσωπο 20 λεπτά πριν βγείτε ή εκτεθείτε στον ήλιο, επαναλαμβάνοντας την εφαρμογή κάθε 3 ώρες».

- Η ενεργή απολέπιση του δέρματος με AHA όπως γλυκολικό οξύ ή γαλακτικό οξύ ή BHA όπως το σαλικυλικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της λείας υφής του δέρματος και της ομαλής κυτταρικής λειτουργίας. «Για πιο ασφαλή και πιο γρήγορα αποτελέσματα, σκόπιμο είναι να εφαρμόσετε μια τέτοια θεαραπεία απολέπισης στο ιατρείο του δερματολόγου σας, όπου μέσα σε μερικές συνεδρίες, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο», λέει η Dr. Gohara.

- Η ενυδάτωση του δέρματος είναι ένα ακόμη κρίσιμο βήμα για τη διατήρηση του τονωμένου δέρματος ακόμη και όταν γελάτε. Όπως εξηγεί η δερματολόγος, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα παράγει περισσότερο κολλαγόνο και αποτρέπει τη διάσπασή του. «Η χρήση ορών ή ελιξιρίων με υαλουρονικό νάτριο και υαλουρονικό οξύ θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από την επιφανειακή αφυδάτωση, ενώ η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών με ηλεκτρολύτες καθημερινά θα διατηρήσει τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος», συμβουλεύει η ειδικός, η οποία δίνει και μια τελική συμβουλή: «Σταματήστε το κάπνισμα, επειδή οδηγεί σε ραγδαία βλάβη των ελευθέρων ριζών στο δέρμα, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος, οδηγώντας σε υποβάθμιση της παραγωγής κολλαγόνου και πολύ βαθύτερες ρυτίδες έκφρασης και χαμόγελου. Τα ειδικά συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά όπως κουρκουμίνη, άλφα λιποϊκό οξύ, γλουταθειόνη, Q10 και βιοφλαβονοειδή καταπολεμούν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και ενισχύουν την ανανέωση του δέρματος».

THE BEAUTY TEAM