Φτιάξτε το δικό σας καλοκαιρινό και ελαφρύ μπέργκερ με μανιτάρια

mpergker-manitaria-portonpelo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Αν τα μοσχαρίσια μπιφτέκια σας πέφτουν βαριά με τα κορεσμένα λιπαρά τους, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό μπέργκερ με μανιτάρια πορτομπέλο, για φουλ πρωτεΐνη και νοστιμιά.

Βάλτε ποδιά και ανοίξτε τα παρακάτω υλικά για τη συνταγή. Για 2 μερίδες μπέργκερ θα χρειαστείτε 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, μισό φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά, 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο δενδρολίβανο, λίγο χυμό λεμονιού, 2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης κομμένες στη μέση, μισό φλιτζάνι ρόκα, μισή ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες, κρεμμύδι κομμένο, μισό φλιτζάνι πιπεριές.

Αναμείξτε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε το στα μανιτάρια. Αφήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στο γκριλ και αφήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4-6 λεπτά στην κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο, αφού στο μεταξύ έχετε αναμείξει το γιαούρτι με το δενδρολίβανο και το λεμόνι. Αλείψτε το ψωμί με το μείγμα γιαουρτιού και προσθέστε τα μανιτάρια, τη ρόκα, τις φέτες ντομάτας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.