Εσείς πόσα σύκα φάγατε σήμερα;

suka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Έφτασε επιτέλους η εποχή των σύκων και αν δεν έχετε φάει ακόμη, ήρθε η ώρα να τα βάλετε καθημερινά στο πιάτο σας.

Τα σύκα είναι το αγαπημένο φρούτο του Αυγούστου σε όλους τους μεσογειακούς λαούς και μη και ενώ από τη μία σημαίνουν το τέλος του καλοκαιριού, από την άλλη ανυπομονούμε να έρθει η εποχή τους για να τα απολαύσουμε σκέτα, στη σαλάτα ή ακόμη και ψητά ή αποξηραμένα. 

Οι τραγανοί σπόροι και η γευστική σάρκα τους είναι η ιδιαιτερότητά τους και τα θρεπτικά τους συστατικά αρκετά ώστε να μας πείσουν να τα βάλουμε στη διατροφή μας και μάλιστα αντί επιδορπίου, αφού είναι ένα από τα πιο γλυκά φρούτα. Μην σας τρομάζει, όμως, αυτό, καθώς οι φυτικές τους ίνες συμβάλλουν στη σωστή έκκριση της ινσουλίνης, αλλά και στην καλή πεπτική υγεία, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που συμβάλλει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού. 

Ταυτόχρονα, μας παρέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνη Β6, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο, με μόλις 37 θερμίδεςσε ένα μέτριο σύκο. 

Κι αν οι διακοπές και η αλλαγή περιβάλλοντος σας προκαλούν δυσκοιλιότητα, τα σύκα είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, καθώς βοηθούν στην καταπολέμησή της. Προσοχή, μόνο, στην υπερκατανάλωση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αντίθετα αποτελέσματα, όπως διάρροια.