Θέλετε να αποκτήσετε ολόλευκη, παραμυθένια επιδερμίδα σαν της Χιονάτης;

thelete-na-apoktisete-ololeuki-paramuthenia-epidermida-san-tis-xionatis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Κάντε το σαν την Rachel Zegler, την μελαχρινή πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας Snow White.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του νέου remake της Χιονάτης από την Disney -που θα φέρει τον επίσημο τίτλο «Snow White»- εκατομμύρια θαυμαστές των κλασικών παραμυθιών ζωντανής δράσης έδειξαν τον ενθουσιασμό τους στα social media, με την Rachel Zegler, την 20χρονη ηθοποιό, η οποία θα υποδυθεί την πανέμορφη ηρωίδα, να γράφει στοInstagram: «Ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα». 

Ωστόσο, ανάμεσα στις θετικές δημοσιεύσεις θαυμαστών, υπήρξαν επίσης και μερικά ρατσιστικά σχόλια σχετικά με την απόφαση της Disney να επιλέξει μια λατίνα και αρκετά μελαχρινή κοπέλα να υποδυθεί την λευκότητα του δέρματος της «αυθεντικής» παραμυθένιας Χιονάτης, όπως περιγράφεται στο παραδοσιακό παραμύθι των αδελφών Γκριμ του 1812. Η Πολωνο-κολομβιανή Zegler απάντησε στις φωνές που αντιτίθενται στο ντεμπούτο της στη Disney, γράφοντας: «Ναι, είμαι η Χιονάτη. Και όχι, δεν χρειάζομαι λεύκανση στο δέρμα μου για να παίξω το ρόλο. Απλά, δεν πρόκειται να με δει ο ήλιος χωρίς να φορώ SPF 50+ για μερικούς μήνες από σήμερα!». 
Πάντως, σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η 20χρονη Zegler πρόκειται να ακολουθούσει μια εντατική φυσική ρουτίνα ομορφιάς με σκοπό να αποκτήσει περισσότερο παραμυθένια λάμψη -και να κλείσει τα στόματα των ρατσιστικών υπαινιγμών. 

«Το ανοιχτότερο δέρμα προσώπου είναι ένα όνειρο πολλών γυναικών, αλλά πολύ λίγες γυναίκες μπορούν να το πετύχουν αποτελεσματικά», λέει η Dr. Loretta Ciraldo, μια celebrity δερματολόγος με έδρα τη Φλόριντα. Εάν αναζητάτε κι εσείς μια ολοφώτεινη επιδερμίδα σαν την Χιονάτης, ακολουθήστε τις ασφαλείς οδηγίες που δίνει η δερματολόγος για μια τυπική ρουτίνα «λεύκανσης» στο σπίτι.

«Πρώτη σας φροντίδα είναι ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν πέσετε για ύπνο, χρησιμοποιώντας μια λοσιόν με ροδόνερο. Δεν θα βοηθήσει μόνο το δέρμα σας να απαλλαγεί από ακαθαρσίες και ελεύθερες ρίζες, αλλά θα αναζωογονήσει το πρόσωπό σας, αποκαλύπτοντας ένα στρώμα φρέσκου και λαμπερού δέρματος το επόμενο πρωί», λέει η Dr. Ciraldo, προσθέτοντας: «Για τον ίδιο λόγο, η διαρκής ενυδάτωση του προσώπου είναι καθοριστικός παράγοντας για να απαλλαγείτε από τη θαμπάδα και την ξηρότητα, η οποία με τον ήλιο επιδεινώνεται». 
Σύμφωνα με την ειδικό, η απολέπιση του προσώπου αποτελεί επίσης ουσιαστικό μέρος μιας ρουτίνας «λεύκανσης». «Η χρήση μιας σπιτικής μάσκας με πολτό φρέσκιας πατάτας και αμυγδαλέλαιο έχει ήπιες λευκαντικές ιδιότητες, ενώ επιπλέον βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των επιβλαβών τοξινών, στο κλείσιμο των πόρων και στην απομάκρυνση τυχόν ακαθαρσιών. Απλά τρίψτε μια πατάτα στον τρίφτη από την ψιλή πλευρά, αναμείξτε μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά», συμβουλεύει η Dr. Ciraldo, τονίζοντας: «Αλλά ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να προφυλάσσεστε από τον καλοκαιρινό ήλιο, επειδή μπορεί να αυξήσει έως και δυο τόνους πιο σκούρα απόχρωση στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας». 

THE BEAUTY TEAM