Τα σοφά βήματα για ένα ασφαλές beach-makeup

ta-sofa-bimata-gia-ena-asfales-beach-makeup
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μια από τις κορυφαίες μακιγιέζ διασημοτήτων και μόδας μοιράζεται την εμπειρία της.

Μακιγιάζ στην παραλία... Για μερικές, είναι σχήμα οξύμωρο, αλλά για κάποιες είναι αναγκαιότητα. Αν τυγχάνει να ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, και σας αρέσει να φοράτε makeup κάποιες στιγμές στην παραλία -ιδίως όταν θέλετε να κυκλοφορήσετε στο beach bar ή σε ένα pool party όσο πιο αψεγάδιαστη γίνεται- η makeup artist μόδας και διασημοτήτων Fiona Stiles έχει να σας δώσει μια τεράστια συμβουλή: «Ακόμη και όταν οι συνθήκες απαιτούν ένα πιο καλλωπισμένο πρόσωπο όταν βρεθείτε σε μια παραλία, το να φοράτε ένα μακιγιάζ όπως όταν είστε στη δουλειά ή σε μια έξοδο στην πόλη είναι κάτι εντελώς λάθος, στα όρια του δραματικού. Σε τελική ανάλυση έχετε να έρθετε αντιμέτωπη με πολλούς αρνητικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV, η έντονη εφίδρωση, το θαλασσινό νερό και η άμμος, καταστάσεις που μπορούν να κάνουν το μακιγιάζ να λιώνει σαν παγωτό πάνω στο πρόσωπό σας. Γι’ αυτό, το καλύτερο beach makeup επιτυγχάνεται μέσα από μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της φυσικής σας όψης και της έντονης αντοχής στον ιδρώτα».
Τα παρακάτω εύκολα κόλπα της ειδικού θα σας βοηθήσουν να μακιγιαριστείτε υπέροχα, χωρίς να αγχώνεστε για τον ιδρώτα, την λιπαρότητα ή τις κοκκινίλες που δημιουργεί ο ήλιος, αλλά και χωρίς να κυκλοφορείτε μουντζουρωμένη.  

«Έχοντας φωτογραφήσει δεκάδες μοντέλα για εξώφυλλα καλοκαιρινών τευχών και editorials μόδας σε περιοδικά που έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις στο μακιγιάζ των μοντέλων τους -όπως Vogue, Harper’s Bazaar, ELLE, W, InStyle και Vanity Fair- γνωρίζω καλά ένα πράγμα: Τα πολύ καλυπτικά foundations δεν έχουν θέση στο νεσεσέρ της παραλίας. Ένα αντηλιακό με χρώμα είναι μια πρώτη εύκολη λύση, όμως εάν επιθυμείτε κάτι ακόμη λιγότερο “γυαλιστικό”, η επιλογή μιας ανάλαφρης πούδρας με SPF θα κάνει πολύ πιο σαγηνευτική την εικόνα σας», λέει η Stiles, συμβουλεύοντας: «Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει σίγουρα ένα χοντρό πινέλο πούδρας για εφαρμογή σε όλη την επιδερμίδα, με λίγο περισσότερο τονισμό των ζυγωματικών, σβήνοντας παράλληλα την ένταση όσο δουλεύετε το μέτωπο και το λαιμό».


Για ένα σαγηνευτικό βλέμμα, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος τονισμός των βλεφαρίδων σας μια αδιάβροχη μάσκαρα «και καλό είναι να το αφήσετε μέχρις εκεί», συμβουλεύει η Stiles. «Σημαντικό είναι να αρκεστείτε σε μια μόνο στρώση μάσκαρα, καθώς λίγο περισσότερη ποσότητα, πιθανώς να κάνει τις βλεφαρίδες σας να μουντζουρωθούν από τη θερμότητα».
 Όσον αφορά στον τονισμό της εικόνας των χειλιών σας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ματ κραγιόν με SPF. «Κάτι πιο glossy κινδυνεύει να λιώσει μετά από λίγα λεπτά. Ως προς το χρώμα; Όσο πιο κοντά στο φυσικό τόνο των χειλιών σας. Ωστόσο, το έντονο κοραλί ταιριάζει απόλυτα για ένα beach look -σε κάθε ηλικία», λέει.  

Τι αποφεύγετε: Οπωσδήποτε τα βαριά foundations, τις σκιές ματιών, τις έξτρα δόσεις bronzer (ιδίως εκείνες τις φόρμουλες με κρεμώδη σύνθεση), όπως και το concealer. Αν για κάποιους σοβαρούς λόγους θέλετε εντατική κάλυψη σε μαύρους κύκλους ή σπυράκια, επιλέξτε μια φόρμουλα σε compact μορφή –ο,τιδήποτε πιο ρευστό και ελαφρύ θα λιώσει στο λεπτό.

THE BEAUTY TEAM