Τα κορυφαία 5 τραγούδια ...πλαστικής χειρουργικής όλων των εποχών

ta-korufaia-5-tragoudia-plastikis-xeirourgikis-olon-ton-epoxon-tragoudia-plastikis-xeirourgikis-olon-ton-epoxon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Σε μια εποχή που μόνο η εικόνα μετράει, κάποια hit singles δημιουργούν το ανάλογο μουσικό μοτίβο μέσα από στίχους γεμάτους γέλιο και κλάμα μαζί.

Όσο και εάν δεν το πιστεύετε ή δεν το έχετε ξανακούσει, έχουν γραφτεί μερικά τραγούδια που μιλούν για την πλαστική χειρουργική -είτε εξυμνώντας την, είτε διακωμωδώντας την-, και τα οποία φαίνεται πως έχουν μεγάλη πέραση στις γυναίκες κάθε ηλικίας που έχουν εμμονή με την εμφάνισή τους. Πρόκειται για τραγούδια που κατέκτησαν πολύ καλές θέσεις στο Billboard και ανάλογη δημοφιλία στο YouTube, στο MySpace και στο Instagram, γι’ αυτό και Ranker.com (η πιο δημοφιλής και αξιόπιστη πλατφόρμα δημοσκοπήσεων), τα αξιολόγησε αναλόγως.  
Είτε έχετε επιχειρήσει μια πλαστική επέμβαση στο σώμα και το πρόσωπό σας είτε όχι, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μπείτε στον πειρασμό να ψάξετε στο διαδίκτυο τα παρακάτω 5 τραγούδια, αφού διαβάζετε το παρακάτω κείμενο.

#5, A Perfect Lie: Η δραματική τηλεοπτική σειρά με την ονομασία Nip/Tuck (2003) χρησιμοποίησε για το κεντρικό θέμα το τραγούδι «A Perfect Lie» του indie-techno συγκροτήματος The Engine Room. «Κάνε με όμορφη, τέλεια ψυχή, τέλειο μυαλό, τέλειο πρόσωπο, τέλειο ψέμα», ήταν όλοι κι όλοι οι στίχοι, οι οποίοι επαναλαμβάνονται μονότονα και μεθυστικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.

#4, Plastic Surgery Slumber Party: Το 2007, η τρανσέξουαλ makeup artist και ντίβα του MySpace, Jeffree Star, κυκλοφόρησε το «Plastic Surgery Slumber Party», ένα electro-pop τραγούδι, που κατά βάση αποτελεί γροθιά στο στομάχι της πλαστικής χειρουργικής (την οποία πάντως η Jeffree Star έχει τιμήσει δεόντως). «Αγγίξτε το πλαστικό μου πρόσωπο και δείτε τι συμβαίνει. Κρύβομαι από τον κόσμο πίσω από τα γυαλιά ηλίου της Chanel. Πλαστικά μέρη, σπασμένες καρδιές, αριστούργημα. Νυστέρι, σε παρακαλώ, κάνε τη δουλειά σου», λένε οι στίχοι, με την ίδια την Jeffree να μοιράζεται με τους 13,5 εκατομμύρια followers της στο Instagram το εξής: «Είναι δύσκολο να πει κανείς αν είναι λυπημένος που πρέπει να υποστεί αλλαγές για να μοιάζει με τη γυναίκα που θέλει να είναι, ή αν πρόκειται απλώς για βαριά περίπτωση κατάθλιψης». 

#3, I Want Some Plastic Surgery for Christmas: Ο Robert Lund, ένας μουσικός και τραγουδιστής που είναι πιο γνωστός στις ΗΠΑ ως «πατριάρχης της παρωδίας», ερμήνευσε το 2016 μια παρωδία του παιδικού τραγουδιού «I Want a Hippopotamus for Christmas» (Θέλω έναν ιπποπόταμο για τα Χριστούγεννα), που ερμήνευσε το 1948 η τραγουδίστρια Gayla Peevey. Σκοπός του Lund ήταν να διακωμωδήσει τις πλαστικές επεμβάσεις στήθους, λέγοντας στους στίχους του: «Μόνο μια γενναία δόση σιλικόνης θα με φτιάξει. Γι’ αυτό μην αρχίσετε να ακυρώνετε αυτή την εσωτερική κουβέντα που έχω με την ομορφιά μου. Θέλω δυο χρυσά στήθη που θα σας εκπλήξουν στην παραλία». 

#2, Like a Surgeon: Ένας άλλος δημοφιλής Αμερικανός μουσικός που ειδικεύεται στις παρωδίες από το 1981, ο Weird Al Yankovic, με την διακωμώδηση του hit «Like a Virgin» της Madonna, έδωσε την πιο διασκεδαστική -και ταυτόχρονα ειρωνική- εικόνα των «μαϊμού» πλαστικών χειρουργών μέσα από το βίντεο και τους στίχους του: «Κατά κάποιο τρόπο το κατάφερα. Είμαι απλά ασκούμενος. Κάνω ακόμα ένα ή δύο λάθη. Αυτή η γυναίκα μόλις μπήκε στο ινστιτούτο μου. Τώρα προσπαθώ να το αποφύγω, ναι, προσπαθώ να το αποφύγω. Σαν χειρουργός, κόβω και ράβω για πρώτη φορά. Εδώ είναι μια αίτηση για να υπογράψετε». Το τραγούδι-παρωδία έφτασε στο Νο 47 του Billboard.

#1, Mrs. Potato Head: Με το συγκεκριμένο τραγούδι (No 4 στο Billboard το 2016), η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Melanie Martinez έβαλε το κοινωνικό ζήτημα των πλαστικών επεμβάσεων σε ένα νέο δημιουργικό επίπεδο, με τους στίχους του τραγουδιού της να είναι καλά μελετημένοι και σκοτεινά ποιητικοί. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί την αντίστροφη ψυχολογία στο τραγούδι της ...κυρίας Πατατοκέφαλης, αγαπήθηκε από ένα ευρύτερο κοινό, αφού οδηγεί τους ανθρώπους να  μάθουν να αγαπούν τον πραγματικό εαυτό τους και την εικόνα τους, με στίχους όπως: «Μην είσαι δραματικός, είναι μόνο λίγο πλαστικό. Κανείς δεν θα σε αγαπήσει εάν δεν είσαι ελκυστικός». Το μουσικό βίντεο παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας γυναίκας που έκανε πλαστική χειρουργική επέμβαση προσώπου για χάρη του εραστή της, ωστόσο μετά, το μετανιώνουν πικρά και οι δυο. 

THE BEAUTY TEAM