Οι καλύτερες συμβουλές για να μπούμε δυναμικά στον Σεπτέμβρη

septembrios-imerologio
ΤΡΙΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Εκτός κι αν φυλάξατε την άδειά σας γι’ αυτή την εποχή, όλοι οι υπόλοιποι βρίσκεστε ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω τέλους διακοπών και επιστροφής στη ρουτίνα. Κι επειδή φέτος, λόγω πανδημίας, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ξεκινάμε δυναμικά με τα κατάλληλα tips.

Οργανώνουμε το κοντινό μέλλον
Είναι η εποχή που κάνετε το τσεκ-απ και τις προληπτικές εξετάσεις σας; Μήπως είχατε μεταθέσει κάποιες υποχρεώσεις σας για μετά τις διακοπές; Βάλτε όλες τις εκκρεμότητες σας σε μια τάξη, ειδικά όσον αφορά την υγεία σας, ώστε να είστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και χωρίς περιττά άγχη.

Βελτιώνουμε τη διατροφή μας
Μπορεί στις διακοπές να τσουγκρίσατε πολλές φορές στην υγειά σας, τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να το κάνετε πράξη. Περιορίστε το αλκοόλ, τα άστατα ωράρια διατροφής των διακοπών και ξεκινήστε πάλι με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό περίπου την ίδια ώρα καθημερινά και σνακ ενδιάμεσα, βάζοντας στόχο να τρώτε λιγότερο κρέας και περισσότερες φυσικές, φυτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια. Οι τροφές αυτές σε διάφορους συνδυασμούς θα βοηθήσουν σημαντικά το μικροβίωμα του εντέρου σας, άρα και το ανοσοποιητικό σας, θα σας ενυδατώσουν, θα σας χαρίσουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και θα ενισχύσουν την υγεία σας για τον δύσκολο χειμώνα που ίσως έρχεται.

Βάζουμε στόχο την επαναφορά στην άσκηση
Αν δεν είχατε την άσκηση από πριν στο πρόγραμμά σας, ξεκινήστε σταδιακά, με 2-3 φορές την εβδομάδα περπάτημα ή κολύμπι ή ό,τι άλλο σας αρέσει και μπορείτε να το ακολουθήσετε, με στόχο να αυξήσετε τη συχνότητα τις επόμενες εβδομάδες. Όσοι γυμναζόσασταν ήδη, φτιάξτε πάλι το πρόγραμμά σας και αυξήστε παλμούς. Συνδυάστε αεροβική και ενδυνάμωση και προτιμήστε την άσκηση έξω, για περισσότερη εκτόνωση και ευεξία.

Αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας
Τώρα που είμαστε ακόμη λίγο πιο χαλαροί λόγω καλοκαιρίας και επήρειας διακοπών, ας μην ξεχνάμε τον εαυτό μας. Φροντίστε να ξεκουράζεστε επαρκώς, με 8 ώρες ποιοτικού ύπνου καθημερινά, να βλέπετε φίλους, να διαβάζετε βιβλία, να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στα παιδιά ή τα χόμπι σας και λιγότερο στο κινητό, να αφιερώνετε μερικά λεπτά καθημερινά για διαλογισμό και στρέτσινγκ και να κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν και ταυτόχρονα σας ξεκουράζουν. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και η… φόρτισή σας να κρατήσει!