Τα 10 μυστικά που κρύβει ένα concealer

ta-10-mustika-pou-krubei-ena-concealer
ΤΡΙΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μάθετε πόσες δυνατότητες για αψεγάδιαστη εικόνα μπορεί να σας προσφέρει αυτό το πολυεργαλείο μακιγιάζ.

Αν υπάρχει ένα προϊόν ομορφιάς που αξίζει πραγματικά τον τίτλο του MVP, αυτό είναι concealer. Σίγουρα, το χρησιμοποιείτε καθημερινά για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και τα ψεγάδια της επιδερμίδας σας, αλλά στοιχηματίζουμε ότι δεν θα μαντέψετε ποτέ πόσο ευπροσάρμοστο μπορεί να γίνει σε κάθε βήμα της ρουτίνας μακιγιάζ σας. Ο Vincent Oquendo, επικεφαλής color artist της Shiseido δίνει τις επαγγελματικές του συμβουλές: 

- Ξεκινήστε από την κλασική χρήση του concealer για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, απλώνοντας το προϊόν χρησιμοποιώντας μία από τις δύο ακόλουθες τεχνικές: Τοποθετήστε προϊόν μόνο στην περιοχή που υπάρχουν μαύροι κύκλοι και αναμείξτε με ένα πινέλο ή με τον παράμεσο, ή σχηματίστε ένα ανάποδο τρίγωνο με ένα concealer λάμψης για να φωτίσετε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια.
- Για ένα άψογο nude makeup look, μπορείτε να δημιουργήσετε όλη την επιφάνεια βάση του προσώπου σας χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας concealer στο ίδιο τόνο με την επιδερμίδα σας. Σε μεγαλύτερες περιοχές του προσώπου χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα φουντωτό πινέλο, και για να καλύψετε εντελώς τοπικά σημεία με κηλίδες, ουλές και σπυράκια, χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πινέλο ακριβείας. 
- Για να βοηθήσετε το βλέμμα σας θα δείχνει πιο ξεκούραστο και φρέσκο, μπορείτε να εφαρμόστε concealer στο κόκαλο του φρυδιού, δηλαδή κάτω ακριβώς από το τόξο, και στην εσωτερική γωνία του ματιού. 
 - Τοποθετώντας concealer σε όλο το περίγραμμα των φρυδιών και σβήνοντας το με τα δάχτυλα σας προς τα πάνω και προς τα κάτω, δίνετε διάσταση στο βλέμμα σας χωρίς να χρειάζεται να περιποιηθείτε ιδιαίτερα τα φρύδια σας.
- Για να διορθώστε μικρά λάθη στη γραμμή του eyeliner, τοποθετήστε τοπικά λίγο concealer με ένα πινέλο ακριβείας.
- Εξοικονομήστε χώρο στο νεσεσέρ σας χρησιμοποιώντας το concealer ως primer ματιών. Εφαρμόστε με ένα πινέλο για να αποφευχθεί η μεταφορά ελαίων από τα δάχτυλά στα βλέφαρά σας και στη συνέχεια σετάρετε με πούδρα.
- Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση γεμάτων χειλιών με λίγο concealer στο κέντρο των χειλιών σας.
 - Μπορείτε επίσης να στρώσετε concealer γύρω από τα χείλη σας για να φαίνονται πιο ζουμερά. Το αγαπημένο σας έντονο χρώμα στα χείλη θα φαίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό!
- Φωτίστε μεγαλύτερες περιοχές του προσώπου σας εφαρμόζοντας concealer που αντανακλούν το φως στα μάγουλα και το μέτωπο, και στη συνέχεια σχηματίστε το περίγραμμα με bronzer ή foundation σε ένα τόνο πιο σκούρο από αυτόν του δέρματος σας. Αυτός είναι και ένας υπέροχος τρόπος να πετύχετε το ιδανικό contouring.

«Σε κάθε περίπτωση, ξεκινήστε το μακιγιάζ σας με ένα primer, στη συνέχεια εφαρμόστε το αγαπημένο σας προϊόν βάσης (foundation, BB, CC, ενυδατική με χρώμα), και τέλος εστιάστε την εφαρμογή του concealer όπου χρειάζεται», συμβουλεύει ο Oquendo . 

THE BEAUTY TEAM