Το τρικ ομορφιάς της Margot Robbie που την μεταμόρφωσε σε Barbie

to-trik-omorfias-tis-margot-robbie-pou-tin-metamorfose-se-barbie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Η αληθινή ιστορία πίσω από την πιο διάσημη «κούκλα» όλων των εποχών, που αναβιώνει η 31χρονη ηθοποιός χάρη σε ένα face roller.

H πρώτη κούκλα Barbie «γεννήθηκε» στις 9 Μαρτίου του 1959, από την Αμερικανίδα επιχειρηματία και εφευρέτη Ruth Handler. Ήταν το πρώτο κοριτσίστικο παιχνίδι με χαρακτηριστικά ενήλικης -28 εκατοστά ύψος, λεπτό σώμα, ορατό μπούστο και έναν καταρράκτη ξανθών μαλλιών-, το οποίο αμέσως μόλις έκανε ντεμπούτο στην έκθεση παιχνιδιών American Toy Fair, οι παραγγελίες πήραν φωτιά. 62 ετών πλέον η Barbie, εξακολουθεί να πουλά πάνω από 58 εκατομμύρια κούκλες το χρόνο.

«Δεν ήταν μόνο το ψηλόλιγνο σχήμα του σώματος ή τα ατελείωτα μακριά και πλούσια μαλλιά που έκαναν την Barbie πολύ αγαπητή στα κορίτσια, αλλά και το έντονο μπούστο που της χάρισα, ένα γεγονός που οδήγησε σε τρελό ενθουσιασμό ακόμη και τα αγόρια της εποχής», έχει πει η Ruth Handler σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair το 2001 -δυο χρόνια πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. 

Η ζάμπλουτη επιχειρηματίας και δημιουργός, είπε επίσης σε κείνη την συνέντευξη: «Η Barbie αποτέλεσε για μένα μια δήλωση φεμινισμού και σεξουαλικής απελευθέρωσης, σε μια εποχή που τα ταμπού και ο συντηρητισμός κυριαρχούσαν στα κοριτσίστικα παιχνίδια. Μέχρι τότε, όλες οι κούκλες έμοιαζαν με μωρά -στρουμπουλά, κοντά, με κοντά μαλλιά και ένα αθώο, απλανές βλέμμα, συν μια πιπίλα στο στόμα. Εντελώς αντίθετα, η Barbie έμοιαζε σαν ένα φουτουριστικό top model της δεκαετίας του ’60 -πολλές δεκαετίες πριν βγουν τα top models στις πασαρέλες που βλέπουμε σήμερα. Και όπως έχουν ομολογήσει πολλοί μεγάλοι μόδιστροι, το ψηλό και σέξι σώμα, το μέγεθος του στήθους, τα τέλεια μακριά μαλλιά, το αψεγάδιαστο θηλυκό πρόσωπο και το γεμάτο υποσχέσεις βλέμμα της Barbie, τους επηρέασε σημαντικά στην καριέρα τους. Ίσως επειδή ως κορίτσια –ή και αγόρια- πέρασαν ατελείωτες ώρες παίζοντας με την κούκλα μου». 

«Το παιχνίδι με την Barbie προάγει την αυτοπεποίθηση, εξάπτει την περιέργεια και απενοχοποιεί την θηλυκή υπόσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ενός μικρού κοριτσιού στην αυτοανακάλυψη», λέει σήμερα η Margot Robbie, προετοιμαζόμενη για το νέο ρόλο της στην επερχόμενη ταινία.
«Η Barbie δίνει τη δυνατότητα στα κορίτσια να φανταστούν τον εαυτό τους σε οποιοδήποτε φιλόδοξο ρόλο επιθυμούν να διαδραματίσουν στη ζωή τους -από πριγκίπισσα του παραμυθιού έως top model σε μια πασαρέλα, και από μια επιτυχημένη επιχειρηματία της Wall Street έως μια σούπερ ηρωίδα της σύγχρονης καθημερινής ζωής», είπε η ηθοποιός στο The Hollywood Reporter, προσθέτοντας: «Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο και παράγω μια ταινία που πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στα παιδιά και το κοινό παγκοσμίως».

Ποιο όμως είναι το μυστικό της Margot Robbie για αυτήν την τόσο διάφανη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, που θυμίζει 100% την θρυλική και αγέραστη Barbie; «Είναι γεγονός ότι η Margot, κυριολεκτικά γεννήθηκε με τα ίδια τέλεια “γενετικά” χαρακτηριστικά που χάρισε η Ruth Handler στην διάσημη κούκλα της. Αλλά ενώ η Barbie εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην αγορά με ένα πρόσωπο 20άρας εδώ και έξι δεκαετίες, η Margot έπρεπε να δώσει μια αληθινά άνιση μάχη με το χρόνο», λέει στο US Weekly η Pati Dubroff, φημισμένη makeup artist του Χόλιγουντ και προσωπική σύμβουλος ομορφιάς της Margot Robbie. 
Όταν η επιδερμίδα είναι πραγματικά τονωμένη, φρέσκια, αποτοξινωμένη και απαλλαγμένη από υγρά που ρέουν μέσω των λεμφαδένων, το απολύτως φυσικό μακιγιάζ που απαιτεί ένας ρόλος σαν της Barbie, μπορεί να αποδώσει πολλαπλάσια λάμψη και άψογη κάλυψη», λέει η Dubroff. 

Το μυστικό γι’ αυτή την όψη, τη δίνει η εφαρμογή μασάζ με ένα face roller πριν το makeup. «Είναι το “κόλπο” που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Margot, το οποίο όχι μόνο αναβαθμίζει την ποιότητα της επιδερμίδας, αλλά μειώνει στο ελάχιστο την ανάγκη για βαριά κάλυψη», τονίζει η Dubroff και εξηγεί:  «Οι ιδιότητες των πολύτιμων κρυστάλλων ροζ χαλαζία ή νεφρίτη που υπάρχουν στην κεφαλή ενός face roller, συνδυαστικά με μια τεχνική μασάζ με μεγάλη παράδοση στη Νοτιοανατολική Ασία, -το gua sha-, κατά την οποία εφαρμόζετε  σταθερές και ήπιες κινήσεις σε όλο το πρόσωπο επί δέκα λεπτά, πέρα από την τόνωση της λεμφικής αποστράγγισης και την αύξηση της μικροκυκλοφορίας, επιπλέον ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, με συνολικό αποτέλεσμα μια επιδερμίδα λεία, στιλπνή και απαλλαγμένη από γραμμές, μικρές ρυτίδες ή οιδήματα γύρω από τα μάτια», λέει η Dubroff, και συμπληρώνει: «Η αγαπημένη μου Margot δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι εάν δεν έχει εκτελέσει αυτή την μικρή ιεροτελεστία με ένα face roller. Πόσω μάλλον τώρα, που ετοιμάζεται να υποδυθεί την πιο φημισμένη “κούκλα” όλων των εποχών». 

THE BEAUTY TEAM