Η Christina Applegate αποκαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

i-christina-applegate-apokaluptei-oti-pasxei-apo-sklirunsi-kata-plakas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Η ηθοποιός που κέρδισε το Primetime Emmy, Christina Applegate αποκάλυψε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας μέσω ανάρτησης στο Twitter.

«Γεια σας φίλοι. Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν ένα περίεργο ταξίδι. Αλλά με έχουν υποστηρίξει τόσο πολύ οι άνθρωποι που γνωρίζω ότι έχουν επίσης αυτήν την πάθηση. Ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζεται. Εκτός αν κάποιος το εμποδίσει…», δημοσίευσε η ηθοποιός του «Dead to Me».

Η Applegate κέρδισε ένα Emmy Primetime στην κατηγορία καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά για το «Friends» το 2003, ενώ ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία για τον ίδιο ρόλο το 2004. Το 2008 και το 2009, η Applegate ήταν υποψήφια στην κατηγορία καλύτερη πρωταγωνίστρια σε κωμική σειρά για το «Samantha Who?» και το 2019 και το 2020 ήταν ξανά υποψήφια στην κατηγορία της καλύτερης πρωταγωνίστριας για το «Dead to Me», το οποίο ήταν επίσης υποψήφιο στην κατηγορία με τις καλύτερες κωμικές σειρές.

Η ηθοποιός σημείωσε επίσης υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στα «Dead to Me», «Samantha Who?» και «Jesse» και επίσης έχει προταθεί πολλές φορές στα Screen Actors Guild Awards και στα People’s Choice Awards.

Το 2008, η Applegate διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε διμερή μαστεκτομή. Αφού ξεπέρασε αυτή την ασθένεια, δημιούργησε ένα ίδρυμα Right Action for Women για να ενθαρρύνει και να χρηματοδοτήσει μαγνητικές τομογραφίες και άλλες μορφές έγκαιρης διάγνωσης.