H εξέλιξη της Beyonce

h-ekseliksi-tis-beyonce
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Η Beyonce μίλησε για την εξέλιξή της ως καλλιτέχνης στο αφιέρωμα του Harper’ s BAZAAR και για τo πόσο έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας της.

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, η Beyoncé έχει γίνει κάτι περισσότερο από ένα pop είδωλο. 

Είναι μια πολιτιστική δύναμη που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη δύναμη της τέχνης, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον. Παρ’ όλα αυτά κλείνοντας τα 40, δηλώνει ότι νιώθει πως ακόμη βρίσκεται στην αρχή.

Η Beyoncé Knowles-Carter ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφιακής επανάστασης και η γνώση του τρόπου περιήγησης σε αυτήν είναι μέρος της καλλιτεχνικής της υπερδύναμης. Έχει φτιάξει την εταιρεία της, Parkwood Entertainment, έναν όμιλο πολυμέσων που περιλαμβάνει μια σειρά μόδας, το IVY PARK. Τώρα είναι μητέρα τριών παιδιών, της εννιάχρονης Blue Ivy  και των τεσσάρων ετών δίδυμων Rumi και Sir, με τον σύζυγό της JAY-Z. Οι δυο τους μόλις έγιναν τα νέα πρόσωπα της Tiffany & Co. και  εργάζονται δημιουργώντας νέα μουσική, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλα έργα που υπόσχονται να ξεπεράσουν τα παλιά όρια και να μπουν σε αχαρτογράφητη περιοχή.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η τραγουδίστρια κλείνει τα 40 και αναλογιζόμενη τη ζωή της μέχρι τώρα, έχει μάθει πολλά.

«Η πρώτη δεκαετία της ζωής μου ήταν αφιερωμένη στο όνειρο. Επειδή ήμουν εσωστρεφής, δεν μιλούσα πολύ ως παιδί. Πέρασα πολύ χρόνο στο μυαλό μου χτίζοντας στη φαντασία μου. Είμαι τώρα ευγνώμων για αυτά τα ντροπαλά χρόνια σιωπής. Το να είμαι ντροπαλή μου έμαθε την ενσυναίσθηση και μου έδωσε τη δυνατότητα να συνδεθώ με τους ανθρώπους… Συμμετείχα σε διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού στην ηλικία των επτά. Όταν ήμουν στη σκηνή, ένιωθα ασφαλής. Συχνά ήμουν το μόνο μαύρο κορίτσι και τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έπρεπε να χορέψω και να τραγουδήσω δύο φορές πιο έντονα. Έπρεπε να έχω σκηνική παρουσία, εξυπνάδα και γοητεία αν ήθελα να κερδίσω. Άρχισα να παίρνω μαθήματα φωνητικής από έναν τραγουδιστή όπερας στα εννέα. Μέχρι τα 10 είχα ήδη ηχογραφήσει τουλάχιστον 50 ή 60 τραγούδια.»

Όπως δηλώνει, «τα εφηβικά μου χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά και δεσμεύτηκα να είμαι πάντα μαθήτρια, ανοιχτή στην εξέλιξη. Κανείς στο σχολείο μου δεν ήξερε ότι μπορούσα να τραγουδήσω, επειδή με το ζόρι μιλούσα. Η ενέργειά μου μπήκε στις Destiny's Child και στο όνειρο να πάρουμε μια δισκογραφική δουλειά και να γίνουμε μουσικοί.»

Στα 20 της επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας ισχυρής βάσης για την καριέρα της. Επικεντρώθηκε στην εμπορική επιτυχία και στο να γίνει νούμερο ένα, ανεξάρτητα από το πόσα εμπόδια έπρεπε να ξεπεράσει και τις φορές που έφτανε στα όριά της, μαθαίνοντας τη δύναμη του να λες όχι. Στα 27 της έγινε καλλιτεχνικά ανεξάρτητη ξεκινώντας την Parkwood Entertainment.

Στα 30 της ξεκίνησε την οικογένειά της και η ζωή της, όπως λέει, «έγινε κάτι περισσότερο από την καριέρα της». «Δούλεψα για να θεραπεύσω τα τραύματά μου και μετέτρεψα τη ραγισμένη μου καρδιά σε τέχνη που θα βοηθούσε να προχωρήσει ο πολιτισμός και ελπίζω να ζήσει πολύ πέρα ​​από εμένα.»

Το 2013, ξεκίνησε το BeyGOOD για να μοιραστεί τη νοοτροπία ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τους άλλους, κάτι που οι γονείς της το ενέπνευσαν από μικρή ηλικία, την ικανότητά της δηλαδή να εμπνέει τους άλλους. Το BeyGOOD έχει γίνει παγκόσμια πρωτοβουλία για την παροχή υποστήριξης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

«Πάντα ήταν σημαντικό για μένα να βοηθήσω τους άλλους και να έχω θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Δούλεψα για να αλλάξω κάποιες αντιλήψεις ώστε τα παιδιά μου να μπορούν να ζουν σε έναν κόσμο όπου φαίνονται και εκτιμώνται… Έχω περάσει τόσα χρόνια προσπαθώντας να βελτιώσω τον εαυτό μου και να βελτιώσω ό, τι έχω κάνει και είμαι σε ένα σημείο όπου δεν χρειάζεται πλέον να ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου. Δεν με ενδιαφέρει να ψάχνω προς τα πίσω. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Αισθάνομαι πολλές πτυχές εκείνης της νεότερης, λιγότερο εξελιγμένης Beyoncé που δεν θα μπορούσε ποτέ να ταυτιστεί με τη γυναίκα που είμαι σήμερα.»

Όσο για τη νέα σειρά της συλλογής της  IVY PARK  που αναμένεται να κυκλοφορήσει, λέει ότι η συλλογή αυτή είναι ένα μείγμα από την παιδική της ηλικία που μεγάλωσε στο Τέξας και λίγο από την αμερικανική ιστορία.

Δηλώνει ενθουσιασμένη που το IVY PARK x adidas θα διαθέτει πλέον και παιδικά ρούχα, καθώς όπως λέει είναι φυσική πρόοδος για το IVY PARK να δημιουργεί επιλεγμένα σχέδια της ενήλικης συλλογής, σε παιδικά μεγέθη.