Η Angelina Jolie δημοσιεύει ιστορίες παγιδευμένων Αφγανών στο Instagram

i-angelina-Jolie-kanei-to-ntempouto-tis-sto-instagram-gia-na-dimosieuei-istories-pagideumenon-afganon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό στη νέα της πλατφόρμα για να μιλήσει για τους άφωνους στο Αφγανιστάν.

«Ήρθα στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους», έγραψε η ηθοποιός και ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Η Jolie δημοσίευσε μια επιστολή από μια νεαρή κοπέλα που ζούσε στη χώρα, η οποία τώρα κατακλύστηκε από τους Ταλιμπάν. «Όλοι είχαμε δικαιώματα, μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ελεύθερα, αλλά όταν ήρθαν, όλοι φοβόμαστε και πιστεύουμε ότι όλα τα όνειρά μας έχουν φύγει», δηλώνει το χειρόγραφο σημείωμα από ένα Αφγανό κορίτσι.

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινωνούν με τους Ταλιμπάν και η ομάδα φαίνεται να παίρνει έναν μετριοπαθή τόνο στα κοινωνικά μέσα, το κορίτσι φαίνεται σκεπτικό για τη συμπεριφορά τους. «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι άλλαξαν οι Ταλιμπάν, αλλά δεν το πιστεύω γιατί έχουν πολύ κακό παρελθόν», γράφει η ίδια, στην επιστολή που ανέβασε η ηθοποιός.

Η Jolie πρόσθεσε: «Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν φύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό έγινε πριν από είκοσι χρόνια… Είναι ενοχλητικό να βλέπεις τους Αφγανούς να εκτοπίζονται ξανά … Το να ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να χύνεις αίμα και να χάνεις ζωές μόνο για να φτάσεις σε αυτό, είναι μια αποτυχία αδύνατο να γίνει κατανοητή.»

Η Τζολί κατέληξε: «Δεν θα απομακρυνθώ. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους για να βοηθήσω. Και ελπίζω να έρθετε μαζί μου.»