Η Uma Thurman στηρίζει τις γυναίκες του Τέξας και γνωστοποιεί πως έκανε έκτρωση

parisfrance-november32016actressumathurman
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Η δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε το «το πιο σκοτεινό μυστικό της» στην προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των γυναικών του Τέξας, που με τον νέο νόμο δεν επιτρέπεται να βάλουν τέλος σε τυχόν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Η βραβευμένη ηθοποιός Uma Thurman, με άρθρο της στην Washington Post μοιράζεται δημοσίως την εμπειρία της άμβλωσης που βίωσε όταν ήταν μικρή, προκειμένου να στηρίξει «τις ευάλωτες γυναίκες που πλήττονται από τον νόμο» στην πολιτεία του Τέξας. Η αντίδραση της σταρ ήρθε μετά το γεγονός ότι από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται στις γυναίκες να κάνουν άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, ακόμη και αν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή αιμομιξία.

Με «λύπη και ένα συναίσθημα που προσεγγίζει τη φρίκη», η 51χρονη πρωταγωνίστρια των Pulp Fiction και Kill Bill αισθάνθηκε ότι «ήταν ευθύνη της» να εκφραστεί. «Δεν έχω τίποτα να κερδίσω με αυτήν την ομολογία, ίσως έχω πολλά να χάσω», γράφει στο άρθρο της.

Η Uma Thurman, που ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στα 15 της χρόνια, εξηγεί ότι λίγο πριν κλείσει τα 20 έμεινε έγκυος από έναν άνδρα αρκετά χρόνια μεγαλύτερό της, ενώ βρισκόταν στην Ευρώπη, μακριά από την οικογένειά της. «Ήθελα να κρατήσω το μωρό, αλλά πώς;» εξήγησε.

Σε μια «φριχτή» συζήτηση με τους γονείς της, «αυτό το παιδιάστικο όνειρο της μητρότητας» σκορπίστηκε. Η σχέση με τον άνδρα αυτόν «δεν ήταν βιώσιμη», «η καριέρα μου μόλις ξεκινούσε, δεν είχα τα μέσα να πληρώνω για ένα σταθερό σπίτι, ακόμη και για εμένα. Αποφασίσαμε οικογενειακώς ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη», αναφέρει.

Με τη βοήθεια μιας φίλης της, πήγε στην Κολονία όπου ένας Γερμανός γιατρός έκανε την επέμβαση, με τοπική αναισθησία. «Πονούσα φρικτά αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα, ντρεπόμουν τόσο πολύ που πίστευα ότι μου αξίζει αυτή η οδύνη…».

«Υπάρχει πολλή οδύνη σ’ αυτήν την ιστορία. Η άμβλωση στην εφηβική μου ηλικία ήταν η δυσκολότερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου, μου προκάλεσε βαθύ πόνο εκείνη την εποχή και με θλίβει ακόμη και σήμερα». Αλλά δεν μετανιώνω: μου άνοιξε τον δρόμο για μια ζωή γεμάτη από χαρά και αγάπη. Επιλέγοντας να διακόψω εκείνη την εγκυμοσύνη μπόρεσα να ωριμάσω και να γίνω η μητέρα που ήθελα».