Νηστίσιμη σοκολατένια μους με χουρμάδες

drieddateandgreenmintinabowlonold
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δέσποινα Μαρσέλου, μοιράζεται μαζί μας μια λαχταριστή, vegan και νηστίσιμη συνταγή για μους σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες.

Σε μια εποχή που η vegan διατροφή έχει πάρει πλέον αρκετά μεγάλες διαστάσεις, η νηστεία έχει γίνει σχεδόν… παιχνιδάκι, με πολλές εναλλακτικές ιδέες και συνταγές που δεν περιλαμβάνουν ζωικά. Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα και την Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, ως vegan και η ίδια, έχει εντρυφήσει στο θέμα και μοιράζεται μαζί μας μια υπέροχη συνταγή για σοκολατένια μους, που μπορείτε να απολαύσετε ακόμη κι αν δεν νηστεύετε ή δεν απέχετε από τα γαλακτοκομικά, καθώς είναι σούπερ λαχταριστή και υγιεινή.

Αξιοποιεί το φυτικό βούτυρο αντί για το ζωικό, κρέμα καρύδας αντί για κρέμα γάλακτος και χουρμάδες αντί για ζάχαρη, οι οποίοι είναι γεμάτοι οφέλη. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, κάνουν καλό στο μικροβίωμα του εντέρου και το ανοσοποιητικό, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή, καροτενοειδή, φαινολικά οξέα) τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, προωθούν την υγεία του εγκεφάλου και έχουν βοηθητική δράση στους δείκτες της φλεγμονής, μειώνοντας τη δραστηριότητα του βήτα αμυλοειδούς που σχηματίζει πλάκες στον εγκέφαλο που οδηγούν στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Υλικά
20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
400ml κρέμα καρύδας παχύρρευστη
3-4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
chocolate chips μαύρης σοκολάτας
1 βανίλια
¼ κ.γ. αλάτι

Οδηγίες
Ξεκινήστε μουλιάζοντας τους χουρμάδες σας για περίπου 30 λεπτά σε νερό και θυμηθείτε να έχετε βάλει την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Αφού μουλιάσετε τους χουρμάδες σας, βάλτε τους στο μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας, προσθέστε το κακάο, το βούτυρο αμυγδάλου, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να έχετε μια απαλή μους ως αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ή φυτικό γάλα καρύδας για να έχει πιο απαλή υφή.

Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε μπολάκια και πασπαλίστε τα τσιπς σοκολάτας. Βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και απολαύστε.

Tip
Μπορείτε να παίξετε με διάφορα τόπινγκ, όπως ψιλοκομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα ή μούρα για έξτρα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες!

Δέσποινα Μαρσέλου
Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα
Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

www.getactive.grwww.notanordinarymum.gr
fb page getactive https://www.facebook.com/getactive.gr/
Instagram @feedyourimmunity https://www.instagram.com/feedyourimmunity/?hl=en