Το Mavro Restaurant υποδέχεται τον Δημήτρη Κατριβέση με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

mavro-restaurant-kivotos-santorini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Το 5* resort Kivotos Santorini και το Mavro Restaurant υποδέχονται τον Δημήτρη Κατριβέση που σερβίρει… την Καλντέρα «στο πιάτο».

Στο Ημεροβίγλι, το Kivotos Santorini, σμιλεμένο στα ηφαιστειακά βράχια, έχει πολλά και γευστικά σχέδια για φέτος, τα οποία θα υλοποιήσει με τον διεθνώς καταξιωμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Ο σεφ αναλαμβάνει το Mavro Restaurant και ετοιμάζεται να χαράξει το δικό του αιγαιοπελαγίτικο γαστρονομικό μονοπάτι τη φετινή σεζόν. 

Με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή, το μενού βασίζεται τόσο στην ποικιλομορφία των προϊόντων της Σαντορίνης, όσο και στα ταξίδια του σεφ Δημήτρη Κατριβέση, μέσα από πιάτα που ισορροπούν μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Όλες οι παρασκευές ετοιμάζονται καθημερινά, με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, που παράγονται με σεβασμό στη γη της Σαντορίνης. Στο μενού πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια που παραδίδονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών του νησιού. Ένα μενού σε αρμονία με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις που βασίζεται στη χρήση της ανοικτής φωτιάς. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό «μοίρασμα» και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα.

Δυνατό σημείο του εστιατορίου, εκτός από το φαγητό, είναι και η θέα στο ηλιοβασίλεμα, σε ένα μοναδικό σημείο στο Ημεροβίγλι μπροστά στο ηφαίστειο. Δειπνήστε στο μπαλκόνι που επιπλέει πάνω από τον υπέροχο βράχο του Σκάρου και απολαύστε τη μεσογειακή κουζίνα, σε συνδυασμό με τα πιο εκλεκτά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο.

Επιλέξτε το μενού που σας ταιριάζει
Τα μενού γευσιγνωσίας του Mavro Restaurant είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας γνωρίσετε και να κατανοήσετε τη φιλοσοφία του. Καθίστε, λοιπόν, άνετα και απολαύστε τις δημιουργίες του σεφ μέσα από 3 επιλογές μενού γευσιγνωσίας (από 15 Μαΐου).

  • The Full Moon Experience | Degustation Menu (8 stages) | 190€
  • The Half Moon Experience | Degustation Menu (6 stages) | 145€
  • The Dark Side of the Moon Experience | Vegan Degustation Menu (6 stages) | 155€

Ανάμεσα στα πιάτα, θα βρείτε επιλογές όπως καρπάτσιο καλαμάρι με στρατισατέλα καρότο, πετιμέζι καρότο και ξίδι με χαμομήλι, λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης με κανέλα και miso, πικάνια μόσχου με ελληνικό καφέ και πιπεριά και πολλές ακόμη εκλεπτυσμένες δημιουργίες. 

On the Rocks
Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εμπειρία τα διαβόητα αρωματικά κρασιά της Σαντορίνης, από ιστορικούς παραγωγούς έως νέους οινοποιούς που χρησιμοποιούν φυσικές και χαμηλές μεθόδους παρέμβασης. Η λίστα συμπληρώνεται από σοδειές απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένες για να βελτιώσουν τις γεύσεις του μενού. Για μια ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία, δοκιμάστε ένα aperitivo πριν από το δείπνο ή απολαύστε ένα από τα μεσογειακά κοκτέιλ με τοπικά αποστάγματα και λικέρ. Το ολοκαίνουργιο lounge bar δίπλα στο Mavro Restaurant προσφέρει τη δυνατότητα ενός fixed drinks menu, από το ηλιοβασίλεμα έως αργά το βράδυ.

Info
Mavro Restaurant Santorini
Kivotos Santorini,
Ημεροβίγλι
22860 28490
Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00