Οι ταινίες της εβδομάδας: 04/05/2023

i-baleria-pantreuetai
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2023

Ο Μάιος ξεκινά δυναμικά με ενδιαφέρουσες προτάσεις επί της μεγάλης οθόνης.

Η Βαλέρια Παντρεύεται

Σκηνοθεσία: Μιχάλ Βίνικ
Σενάριο: Μιχάλ Βίνικ
Ηθοποιοί: Λένα Φράιφελντ, Ντάσα Τβορόνοβιτς, Γιάκοβ Ζάντα Ντάνιελ, Αβραάμ Σαλόμ Λεβί

Η Βαλέρια, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου – ακριβώς όπως και ο γάμος της μεγαλύτερης αδερφής της κοπέλας, Κριστίνα, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Τίποτε όμως δεν θα κυλήσει ομαλά μετά από αυτή την άφιξη.

Saison morte

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τότσικας
Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλλης
Ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος, Ορέστης Τζιόβας, Θανάσης Ταταύλαλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τζένη Θεωνά, Μάνος Βακούσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Όλγα Δαμάνη

Όταν ξεκινά μια σειρά από βίαιες δολοφονίες, ο Χρήστος είναι ο μόνος που μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη. Ξεκινάει να αφηγείται σε δύο αστυνομικούς μια ιστορία στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται και όλα ή όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή. Μια ιστορία για την εξαπάτηση, για την αφήγηση που χειραγωγεί και κατευθύνει τον θεατή μέχρι το τελευταίο της λεπτό.

Έμμονες ώρες στον τόπο της πραγματικότητας

Σκηνοθεσία: Ρέα Βαλντέν
Σενάριο: Αντουανέττα Αγγελίδη, Ρέα Βαλντέν
Ηθοποιοί: Αντουανέττα Αγγελίδη

Μια μυστική εξομολόγηση της πρωτοπόρου φεμινίστριας σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη στην κόρη της Ρέα Βαλντέν, και στον κόσμο. Για το βλέμμα, τη ζωή, τα οράματα και τις ταινίες της, και τη συγκλονιστική εμπειρία της τύφλωσης. Φτιαγμένη σε ένα διαμέρισμα, στην καραντίνα, μια ταινία για τον εσωτερικό κόσμο, το μυστικό τόπο όπου βρίσκεις το Άλλο.

Φύλακες του Γαλαξία 3

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν
Σενάριο: Τζέιμς Γκαν, Νταν Αμπνετ
Ηθοποιοί: Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Σον Γκαν, Ντέιβ Μπατίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ

Στη νέα ταινία ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 3 των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Απλώς Υπέροχη

Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν

Η Χέντβιχ είναι κόρη του υπερήρωα Σούπερ Λιοντάρι, ο οποίος προστατεύει την πόλη τους χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του. Εκείνη ξέρει πως θα τον διαδεχτεί, αν και προς το παρόν είναι μια απλή μαθήτρια, χωρίς ξεχωριστές δεξιότητες. Ο πατέρας της, όμως, αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον φαντασμένο εξάδελφό της.

Ταξίδι στα Κύθηρα

Ένας σκηνοθέτης υποδέχεται τον πατέρα του, πρώην κομμουνιστή αντάρτη ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 32 χρόνια εξορίας. Προσπαθεί να προσανατολιστεί στην καινούργια πραγματικότητα, αλλά διαπιστώνει ότι όλα γύρω του έχουν αλλάξει.

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Ηθοποιοί: Μάνος Κατράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Τζούλιο Μπρότζι, Ντόρα Βολανάκη