Πάμε για κοκτέιλ να τιμήσουμε την παγκόσμια ημέρα τους

kokteil
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2023

Όχι ότι ψάχναμε αφορμή να βγούμε για κοκτέιλ, αλλά η Παγκόσμια Ημέρα Κοκτέιλ βρίσκεται μόλις μια ημέρα μακριά και... επιβάλλεται να τη γιορτάσουμε στα καλύτερα.

The Bank Job, Κολοκοτρώνη
Βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα bar της Ελλάδας κι εδώ και 11 χρόνια σερβίρει ιδιαίτερα κοκτέιλ και κερδίζει συνεχώς βραβεύσεις, διατηρώντας πάντα fun διάθεση. Το μενού του απαρτίζεται από premium κοκτέιλ, με το concept να παραμένει «ληστεία τράπεζας», ακόμη και στις ονομασίες των ποτών, τα οποία έχουν εμπνευστεί από διάσημους… κλέφτες. Στην μπάρα συναντιούνται δημοφιλείς bartenders της Αθήνας και εγγυώνται ότι θα απολαύσετε τα κοκτέιλ σας με αέρα εξωτερικού. Info: Κολοκοτρώνη 13.

Noah, Πάρκο Ελευθερίας
Αποτελεί σημείο-όαση στην Αθήνα και είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις φορές που θέλετε λίγη φύση στην έξοδό σας, χωρίς να πάτε μακριά. Βάλτε πρώτη, λοιπόν, για το Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα ζήσετε μια πραγματική απόδραση, σε έναν χώρο ανοιχτό με καλοκαιρινή διάθεση σχεδιασμού Άλεξ Πετράκη (Upupa Epops), ο οποίος θα σας υποδεχτεί με ένα μεγάλο, ιδιαίτερο σιντριβάνι το οποίο κοσμεί ένα γλυπτό που σχηματίζει τη φράση «σ’αγαπώ» στη νοηματική. Μέσα στο φυσικό και χαλαρωτικό του περιβάλλον, φουλ στα χρώματα, μπορείτε να πάτε από το πρωί για καφέ, φαγητό και φυσικά για κοκτέιλ το βράδυ, δημιουργώντας μια υπέροχη ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε σε διακοπές. Info: Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής.

Katerina Avgerinou
Avra Bar, Βουλιαγμένη
Για πολυτέλεια και fine drinking στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με φόντο τη θάλασσα, το ανανεωμένο Avra Bar είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε στα νότια. Αναζητήστε το Ultimate 24 Cocktail Menu του Avra, που προσφέρει 24 κλασικά cocktails σε μια ατμόσφαιρα που θα σας χαλαρώσει από το πρώτο λεπτό, με μια αφοσιωμένη και καταρτισμένη ομάδα bartenders να μεταφέρουν την εμπειρία τους από το εξωτερικό, στην μπάρα του Avra. Κι αν σας ανοίξει η όρεξη, αναζητήστε τα elevated bar snacks σερβιρισμένα στη λογική του sharing-style για την ολοκήρωση της εμπειρίας. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη.

The Clumsies, Πραξιτέλους
Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι all-day για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το βράδυ, φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, ενώ το Aegean Negroni του έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας ως το καλύτερο και πιο δημιουργικό κοκτέιλ του κόσμου, από το Time Out. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να το επισκεφτείτε και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον κατάλογό του, ο οποίος είναι διαμορφωμένος με βάση διάφορα συναισθήματα (χαρά, ενθουσιασμός κ.ο.κ), αλλά μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ του και στην άνεση του σπιτιού σας, αν η πολυκοσμία δεν είναι στο στυλ σας. Στην αγορά θα βρείτε έτοιμα κοκτέιλ, με όλα τα αρώματα και την εγγύηση του Clumsies (Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης), που μπορείτε να τα απολαύσετε στην ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει. Info: Πραξιτέλους 30.

Baba au Rum, Κλειτίου
Αν είστε κοσμοπολίτες, σας αρέσει το fine drinking κι έχετε και αδυναμία στο ρούμι, το Baba au Rum του Θάνου Προυναρού πρέπει να βρεθεί ψηλά στη λίστα σας. Ένα ακόμη αθηναϊκό bar που έχει βρεθεί στα καλύτερα του κόσμου και σας προσφέρει μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία από ποιοτικά και ιδιαίτερα αποστάγματα και λικέρ, με το ρούμι να κατέχει την τιμητική του. Ταυτόχρονα, μέσα από τα κοκτέιλ του θα κάνετε κάτι σαν εκπαιδευτικό ταξίδι, στην ιστορία του κοκτέιλ και τις διαφορετικές κουλτούρες του. Στο Baba au Rum ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και επισκέπτονται αποστακτήρια και παραγωγούς, δοκιμάζουν, διαλέγουν τι θα βάλουν στις αποσκευές τους, επιλέγουν τοπικούς καλλιεργητές για βότανα και φρούτα, πειραματίζονται και όλο αυτό γεμίζει το ποτήρι μας με μια ιστορία, που μπορούμε να την πιούμε έξω στο πεζόδρομο τώρα που ο καιρός το επιτρέπει. Info: Κλειτίου 6, κέντρο.

White Monkey, Χαλάνδρι
Με τροπική και vintage διάθεση και tiki ατμόσφαιρα, μουσική που κινείται σε ροκ, τζαζ, funk, swing, φολκ, αλλά και pop παρτιτούρες και κόσμο νέο και πολύ, το White Monkey είναι ένα όμορφο και ιδιαίτερο μέρος για να πιείτε κοκτέιλ, στην υγειά των... κοκτέιλ. Κι όσο προχωράει η ημέρα, το μέρος γίνεται όλο και πιο fun. Info: Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, 697 244 6697.