Ποια συστατικά καλλυντικών πρέπει να αναζητάμε μετά τα 30;

derma-gunaika-omorfia-bitamini-c
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2023

Σε μια ηλικία που η λάμψη και η αντιγήρανση είναι το ζητούμενο, για να μας φερθούν καλά τα χρόνια που ακολουθούν, μην ξεχνάτε να αναζητάτε τα παρακάτω στα καλλυντικά σας.

Βιταμίνη C
Ίσως η πιο δημοφιλής βιταμίνη, είτε αφορά τα καλλυντικά, είτε την υγεία μας, η βιταμίνη C δεν πρέπει να λείπει από το boudoir μας. Εκτός του ότι έχει αντιγηραντική δράση, ελαχιστοποιώντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες της UV ακτινοβολίας και τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην απομάκρυνση κηλίδων. Κι επειδή όσο περνούν τα χρόνια χρειαζόμαστε λίγη λάμψη στο δέρμα μας, σημειώστε ότι το κάνει και αυτό. Φροντίστε, μόνο, να φοράτε πάντα κρέμα με

SPF τουλάχιστον 20 όταν βγαίνετε στον ήλιο.

Ρετινόλη
Άλλο ένα αντιγηραντικό must στην ηλικία αυτή, η ρετινόλη κυριαρχεί στον κυτταρικό κύκλο, αλλά δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ξηρότητα και ερυθρότητα. Γι’ αυτό καλό είναι να την εντάξετε στη ρουτίνα σας σε μικρές ποσότητες 1-2 φορές την εβδομάδα στην αρχή, με καθοδήγηση ειδικού. Η ρετινόλη προωθεί την ανανέωση του δέρματος, το φωτίζει, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει τις βλάβες από την έκθεση στον ήλιο και τα σημάδια και βοηθάει στην αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Επειδή, όμως, αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο, προτιμήστε την στη βραδινή σας ρουτίνα, πριν την ενυδάτωση ή δοκιμάστε εναλλακτικά το bakuchiol.

SPF
Ίσως το πιο απλό που πρέπει να κάνουμε σε κάθε ηλικία και οπωσδήποτε να αρχίσουμε στα 30, αν δεν το κάνουμε ήδη, είναι να φοράμε αντιηλιακή προστασία. Είναι η πιο σημαντική μέθοδος αντιγήρανσης, καθώς μας προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις της UVA και UVB ακτινοβολίας, από την υπερμελάγχρωση και τις κηλίδες, αποτρέπει τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Εξασφαλίστε ότι είναι το τελευταίο βήμα στην πρωινή σας ρουτίνα, πριν φύγετε από το σπίτι και αναζητήστε SPF τουλάχιστον 30.