10 φωτογραφίες που αποτυπώνουν το ελληνικό καλοκαίρι στην Κρήτη

kriti-kokkini-ammos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμικά στην Κρήτη, με τουρίστες να καταφτάνουν και να αφουγκράζονται τον τόπο μέσα από ξακουστά μέρη του, όπως τη Σπιναλόγκα και τα Μάταλα.

Φωτογραφίες: Άλκης Κουπίδης / sooc

Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας στα νότια ξέρει πώς να τιμά το ελληνικό καλοκαίρι και εγγυάται πλούσιες διακοπές γεμάτες εικόνες σε όσους την επιλέξουν για απόδραση φέτος. Το sooc και ο φωτογράφος Άλκης Κουπίδης βρέθηκαν εκεί μόλις ξεκίνησε και τυπικά το καλοκαίρι και κατέγραψαν στιγμιότυπα από όμορφες γωνιές της και γωνιές με ιστορία στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο.

Alkis Koupidis / SOOC
Με φόντο την Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών που εγκαταλήφθηκε το 1957, όταν βρέθηκε το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Alkis Koupidis / SOOC

Επιστροφή τουριστών από τη Σπιναλόγκα.

Alkis Koupidis / SOOC
Μπάνιο στην παραλία Κολοκύθας στο Σχίσμα Ελούντας, η οποία αποτελεί και «φυσική πισίνα» του τόπου, με άμμο και καταγάλανα νερά.

Alkis Koupidis / SOOC
H παραλία Κοκκίνη Χάνι ανατολικά του Ηρακλείου. Η ακτογραμμή εκεί περιλαμβάνει μικρότερες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες, με κρυστάλλινα γαλάζια νερά και ρηχες, ιδανικές για παιδιά

Alkis Koupidis / SOOC

Στις σπηλιές των ξακουστών Ματάλων, όπου τη δεκαετία του ’60 τις κατέκλυζαν «χίπηδες» από όλο τον κόσμο -μεταξύ τους η Τζόνι Μίτσελ, o Μπομπ Ντύλαν, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Κατ Στίβενς κ.ά. Αν και κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς δημιουργήθηκαν οι σπηλιές, θεωρείται ότι πρόκειται για ρωμαϊκούς ή χριστιανικούς τάφους, ενώ μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί και ως κατοικίες. Σήμερα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Alkis Koupidis / SOOC
Alkis Koupidis / SOOC

Στην παραλία των Ματάλων, η οποία προστατεύεται στο πλαίσιο Natura 2000. 

Alkis Koupidis / SOOC
Alkis Koupidis / SOOC
Βόλτα στα Μάταλα. Το χωριό προηγουμένως ήταν ένα ψαροχώρι ενώ σήμερα ζει κυρίως από τον τουρισμό. 

Alkis Koupidis / SOOC
Η παραλία Κόκκινη Άμμος στα Μάταλα, από ψηλά. Πρόκειται για την αγαπημένη παραλία των «παιδιών των λουλουδιών».