Αφιέρωμα: 81 άρθρα για τα 81 χρόνια του John Lennon

john-lennon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, ο JOHN LENNON, αν ζούσε, θα γινόταν 81 ετών στις 9 Οκτωβρίου 2021. Εμείς γιορτάζουμε αυτά τα γενέλθλια με 81 άρθρα από την ύλη του clickatlife.

AP

Ο John Lennon, του οποίου το πλήρες όνομα είναι John Winston Ono Lennon, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1940, στο Λίβερπουλ και πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη.

Συγγραφέας, μουσικός και τραγουδοποιός, στα 16 σύστησε τη μουσική παρέα που έμελλε να εξελιχθεί στους Beatles, το πιο επιδραστικό γκρουπ στην ιστορία της μουσικής. Στην πορεία ακολούθησε solo καριέρα συνεργαζόμενος με την Yoko Ono, ενώ υπήρξε μέχρι τέλους θερμός ακτιβιστής.

johnlennon.com

Ο Lennon αποχωρίστηκε τους γονείς του στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών και μεγάλωσε στο αυστηρό περιβάλλον του Λίβερπουλ με τη θεία του, Mimi Smith. Η απώλεια των δικών του ανθρώπων, περιλαμβανομένης της μητέρας του, διαμόρφωσαν από νωρίς μια ευαίσθητη προσωπικότητα που επεδίωκε την ανθρώπινη επαφή. Σε ηλικία μόλις 21 ετών παντρεύτηκε την Cynthia Powell και χώρισαν το 1968. Στα 28 του χρόνια παντρεύτηκε την αντισυμβατική και ανεξάρτητη Yoko Ono με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Sean που μάλιστα γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον πατέρα του, το 1975.  

Δολοφονήθηκε από τον Mark David Chapman μπροστά από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ωστόσο παραμένει ένας ανυπέρβλητος θρύλος.

Εμείς, τιμάμε τα γενέθλιά του, συγκεντρώνοντας όλα τα άρθρα που έχουμε γράψει κατά καιρούς για τον ίδιο και τους Beatles σε ένα αφιέρωμα για τα 81 χρόνια από την γέννησή του. 

Δείτε όλα τα άρθρα