Το Animasyros στηρίζει και φέτος το ελληνικό animation

animasyros
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

To ANIMASYROS 2023, πριν την επιστροφή του για 16η χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Οκτωβρίου, έχοντας ως στόχους την προώθηση και ενδυνάμωση του ελληνικού animation, που συνεχίζει να έχει κεντρική θέση στη διοργάνωση, για πρώτη φορά φέτος, σχεδιάζει ειδικές προ-φεστιβαλικές δράσεις, με επίκεντρο τους Έλληνες δημιουργούς, οι οποίες ξεκίνησαν στην Αθήνα και αναμένεται να κορυφωθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας διοργάνωσης.

 Η αρχή έγινε με την εκδήλωση Animation Agora Days, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, masterclasses και συζητήσεις, συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από την Πορτογαλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα (Bruno Caetano (Cola), Stav Levi (Tohu), Φωκίωνα Ξένο (Out.There) και Odd Bleat Animation Studio). Επίσης ανακοινώθηκε η νέα δράση για την ελληνική κοινότητα δημιουργών, στο πλαίσιο του Animasyros 2023 με τίτλο Greek Animation Talks όπου η υποψήφια για Όσκαρ θρυλική δημιουργός Joanna Quinn & o συνεργάτης της και σεναριογράφος Les Mills από τη Μεγάλη Βρετανία θα συνομιλήσουν με Έλληνες δημιουργούς για το έργο τους, τις προκλήσεις της δημιουργικής διαδικασίας στην Ελλάδα και θα μοιραστούν μαζί τους χρήσιμες συμβουλές.

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε το μεγάλο Πάρτι του Ελληνικού Ανιμέισον στην ταράτσα του Brown Lighthouse Athens, στο οποίο έδωσαν το παρόν Έλληνες δημιουργοί, επαγγελματίες της Ελληνικής κοινότητας ανιμέισον, συνεργάτες, δημοσιογράφοι και φίλοι του φεστιβάλ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε από την ΑΣΙΦΑ Ελλάς η επίσημη ελληνική συμμετοχή Greece Animated που συμμετέχει την εβδομάδα που διανύουμε στη φετινή διοργάνωση του Annecy International Animation Film Festival & Market, με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη ελληνική αποστολή Greece Animated 2023 αποτελείται από 15 διαπιστευμένους επαγγελματίες που εκπροσωπούν 26 οργανισμούς και εταιρείες και παρουσιάζουν συνολικά 30 projects, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, σειρές κ.ά., ανάμεσα στα οποία και τα δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ Ύδρα και Μεσολόγγι της σειράς Τόποι του Ελληνισμού συμπαραγωγής του Animasyros Productions και της COSMOTE TV.

Ακόμα, ο νέος Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ Ελλάς, Κωνσταντίνος Κ. Κακαρούντας, λίγο πριν τη λήξη των πρώτων και εξαιρετικά επιτυχημένων Animation Agora Days, απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης στον Πρόεδρο του Animasyros, Βασίλη Κ. Καραμητσάνη, ο οποίος παρέδωσε τα ηνία έπειτα από 3 συνεχόμενες θητείες κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως σημείωσε ο κος Κακαρούντας, “[...] ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά”.

 PITCHING FORUM AGORA > ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της σελίδας που διατηρεί το Animasyros στην πλατφόρμα Film Freeway:Agora - Under Development Projects | Τελική ημερομηνία υποβολής: 31 Ιουλίου 2023

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα διαγωνιστικά τμήματα της φετινής διοργάνωσης, που υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της σελίδας που διατηρεί το Animasyros στην πλατφόρμα Filmfreeway. Τελική ημερομηνία υποβολής: 30 Ιουνίου 2023