Λιμένι: Τιρκουάζ νερά σε μανιάτικο φόντο

limeni-mani
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Εξερευνούμε από ψηλά, με τη βοήθεια του Point of View και του Θεόφιλου Μπάμπουλη, ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Λακωνικής Μάνης.

Η Λακωνική πλευρά της Μάνης είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας, τόσο ιδιαίτερο, που μπορεί να διχάσει. Η αγριάδα της πέτρας και των βράχων, η ηρεμία, οι καστροπολιτείες, τα πέτρινα χωριά της συνδυάζονται με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και συνθέτουν έναν προορισμό που ξεφεύγει αρκετά από τη μαζικότητα και την ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Σε αυτό το μοτίβο, το Λιμένι έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Βρίσκεται πολύ κοντά στην επίσης πανέμορφη Αρεόπολη, το πέτρινο «στολίδι» της περιοχής, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, αποτελώντας το επίνειό της και συγκεντρώνοντας κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένας βασικός λόγος γι’ αυτό, πέρα από την πέτρινη αρχιτεκτονική του που χαρακτηρίζει συνολική τη Λακωνική Μάνη, είναι το υπέροχο τιρκουάζ χρώμα στα νερά του, που ακόμη και το γεγονός ότι δεν υπάρχει αμμουδιά για να απλώσει κάποιος την πετσέτα του, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να μην απολαύσει κάποιος το μπάνιο του εκεί -ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι, ωστόσο, θα βρείτε παραλία για να χαλαρώσετε.

Αν το επισκεφτείτε αυτή την εποχή, πριν τη πολυκοσμία, θα έχετε την ευκαιρία να το εξερευνήσετε με ηρεμία, ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική του, τα νερά του, τις γεύσεις του. Το Παλάτι του Πετρόμπεη είναι σίγουρα κάτι που θα σας τραβήξει την προσοχή, με τον τετραώροφο πύργο στο νότιο άκρο του. Ακόμη, στο βόρειο άκρο του οικισμού θα δείτε την ερειπωμένη μονή της Παναγίας Ευρέτριας ή Βρετής, ενώ στο Λιμένι θα δείτε και σπηλιές στους γκρεμούς τριγύρω, τα οποία αποτελούσαν καταφύγια.

Θεόφιλος Μπάμπουλης
Σε κοντινή απόσταση 27 χιλιομέτρων βρίσκεται και το Γύθειο, ενώ γενικότερα η περιοχή της Λακωνικής Μάνης, έχει πολλές ομορφιές να σας γνωρίσει, από το Γύθειο και την Αρεόπολη, μέχρι τη Βάθεια και τον Γερολιμένα.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.