Fishkardo: Ο Λευτέρης Λαζάρου πέταξε δίχτυα και στην Κεφαλονιά

fishkardo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Πριν λίγες ημέρες άνοιξε το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς σεφ στο γραφικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, το οποίο φυσικά και θα έχει άρωμα θάλασσας, σε fine–dining περιτύλιγμα.

Αν σκεφτούμε θαλασσινή κουζίνα στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Λαζάρου είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς και άξιους εκπροσώπους της, με κάθε πιάτο του να αποτελεί εγγύηση. Μετά το Varoulko Seaside, λοιπόν, στο Μικρολίμανο και το Varoulko Santorini στο Grace Hotel, o διάσημος σεφ «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά στην πλευρά του Ιονίου. Στην πανέμορφη Κεφαλονιά και το ακόμη πιο παραμυθένιο Φισκάρδο, το νέο του εστιατόριο έρχεται να «παίξει» με τη θάλασσα, όπως μόνο ο δημιουργός του ξέρει. Και το όνομα αυτού… Fishkardo.

Στην καρδιά της περιοχής, το Fishkardo σερβίρει πιάτα με θαλασσινά, με την πιο προσεγμένη και διαλεχτή πρώτη ύλη, που μοσχοβολούν φρεσκάδα, με τη φάρμα να παρέχει τα υλικά σε μια farm-to-table εμπειρία, όπως άλλωστε προστάζει η νέα τάση στην ποιοτική κουζίνα.

Έμπνευση αποτελεί –τι άλλο- η θάλασσα, με σαφείς αναφορές στα υλικά και τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού, με πιάτα όπως γκασπάτσο με φράουλα και καραβίδα, λαβράκι καρπάτσιο με πέρλες yuzu, μαριναρισμένες μπάμιες και ραδίκι με σταμναγκάθι, καρπάτσιο χταπόδι με ψητό μαρούλι και βινεγκρέτ δυόσμου αρωματισμένη με κουμκουάτ, σκορδάτες γαρίδες σε ρομπόλα με ντοματίνια και ελαιόλαδο, tagliolini με θαλασσινά αλλά και την ξακουστή πεσκανδρίτσα του, όπως και το καλαμάρι πέστο σε φωλιά πατάτας με κονφί ντομάτας και παρμεζάνα.

Και για να «καθαρίσετε» την παλέτα σας από τη θάλασσα, στο τέλος έρχονται τα λαχταριστά επιδόρπια, όπως η lemon pie με κρέμα λεμονιού, μουσελίνα τζίντζερ, μπισκότο αμύγδαλο και πουτίγκα δυόσμου, η κομπόστα φράουλας με μους βασιλικού, κρέμα λεμονόχορτου, γκανάς από φιστίκια Αιγίνης και σορμπέ φράουλας, αλλά και το μπισκότο κακάο με ζελέ βερίκοκο, γκανάς δεντρολίβανο, μαρμελάδα καρότο και σορμπέ βερίκοκο. Αναλόγως, μάλιστα, την εποχή, τα βερίκοκα αντικαθίστανται με ροδάκινα.

Το Fishkardo δίνει την επιλογή και για δυο μενού γευσιγνωσίας με 4 πιάτα συν επιδόρπιο στα 75 και 90 ευρώ, για όσους θέλουν μια ξεχωριστή degustation εμπειρία. 

Info
Fishkardo
Φισκάρδο, Κεφαλονιά
26740 41763
Δευτέρα με Κυριακή 16.00-1.00