Πώς να αποκτήσετε τέλεια, ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα

mallia-isia
ΤΡΙΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δείτε 4 τρόπους για ίσια μαλλιά, χωρίς την ταλαιπωρία της θερμότητας από το πιστολάκι και τα σίδερα ισιώματος.

Τα λαμπερά, καλοϊσιωμένα, υγιή μαλλιά είναι σίγουρα μέσα στην ατζέντα ομορφιάς μας. Από την άλλη, ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι και τα καυτά σίδερα ισιώματος κλέβουν την υγρασία από τα μαλλιά, προκαλώντας φθορές όπως ψαλίδα. Κι όταν τα μαλλιά χάσουν την υγεία και τη φυσική λάμψη τους, γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στη μεταχείριση.

Για να προλάβουμε το κακό, όμως, επιστρατεύουμε όλα τα beauty tricks του διαδικτύου και μαθαίνουμε να ισιώνουμε τα μαλλιά μας με άλλους τρόπους, ώστε οι παραπάνω συσκευές να παραμείνουν ως λύσεις ανάγκης, αραιά και πού. *Σημειώστε ότι τα παρακάτω λειτουργούν σε σπαστά μαλλιά κι όχι σε έντονα σγουρά.

Τυλίξτε τα
Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος είναι το τύλιγμα των μαλλιών με έναν συγκεκριμένο τρόπο στο κεφάλι και το τύλιγμά τους στη συνέχεια με ένα ύφασμα. Πώς θα τα τυλίξετε, όμως; Αρχικά θα πρέπει να χτενίσετε πολύ καλά τα μαλλιά σας, ώστε να ξεμπερδευτούν απόλυτα. Έπειτα θα πιάσετε μια μεγάλη τούφα πάνω από το αυτί, θα την χτενίσετε καλά και θα την περάσετε πάνω από το κεφάλι σας μέχρι την άλλη πλευρά του κεφαλιού, όσο φτάνει. Εκεί θα την πιάσετε με ένα μεγάλο τσιμπιδάκι. Το ίδιο θα κάνετε και με την απέναντι τούφα, την οποία θα τη φέρετε στην αντίθετη πλευρά και θα συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο όλα τα μαλλιά σας. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία μετά το λούσιμο, αφού τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά και να ξεκινήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε τις τούφες, μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με ένα κομμάτι ύφασμα και να τα αφήσετε για ώρες ή όλη τη νύχτα. Μόλις τα βγάλετε και χτενιστείτε την επόμενη ημέρα, θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα είναι ίσια και γυαλιστερά.

Βάλτε ρόλεϊ
Τα παραδοσιακά ρόλεϊ που χρησιμοποιούσαν οι «παλιές» για να κάνουν μπούκλες στα μαλλιά τους, αν τα χρησιμοποιήσετε σε μεγάλο μέγεθος (διάμετρος 1 ¾ ή μεγαλύτερα) θα αποκτήσετε ίσια μαλλιά με όγκο. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να χωρίσετε τα νωπά μαλλιά σας και πάλι σε τούφες, πιο μικρές αυτή τη φορά, και να τυλίξετε σφιχτά τα ρόλεϊ, αφήνοντάς τα για περίπου 4 ώρες πριν τα βγάλετε.

Δοκιμάστε ειδικές μάσκες και προϊόντα
Μια καλή ιδέα είναι επίσης να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές προϊόντων για λαμπερά μαλλιά, από σαμπουάν, μαλλακτικά, μέχρι σέρουμ, leave-in conditioner και μάσκες, τα οποία υπόσχονται λείανση και ίσιωμα των μαλλιών. Η περιεκτικότητα σε κερατίνη μπορεί να βοηθήσει, διώχνοντας το φριζάρισμα και βαραίνοντας τα μαλλιά για να έχετε ένα πιο ίσιο αποτέλεσμα, ενώ σημαντικές είναι και οι μάσκες για ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αξιοποιήστε τα έλαια
Κάποια έλαια φαίνεται πως απορροφώνται καλύτερα από τα μαλλιά σε σχέση με χημικά προϊόντα μαλλιών, διεισδύοντας στους θύλακες της τρίχας, σφραγίζοντας και επιδιορθώνοντας τα κύτταρα από μέσα. Τέτοια έλαια είναι το λάδι καρύδας, το λάδι μακαντέμια, το αμυγδαλέλαιο και το argan oil που μπορείτε να ζεστάνετε μικρή ποσότητα στις παλάμες σας κι έπειτα να την εφαρμόσετε στα μαλλιά και κυρίως στις άκρες. Τα έλαια θα χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά σας, ενώ θα βαρύνουν τις άκρες, βοηθώντας τα να παραμείνουν ίσια και να διατηρήσουν το στυλ τους.