Με συνεχόμενα sold out συνεχίζεται ο θρυλικός ΤΣΙΟΥ στον Βοτανικό (photos)

tsiou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Oι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 16 Ιουλίου.

Ο «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης.

Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος, με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, που διαδόθηκε και λατρεύτηκε μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση και που ακόμα ψάχνουμε ποιος τη διέρρευσε πρώτος στο διαδίκτυο πριν την επίσημη προβολή της και έφτασε να ξεπεράσει τα 1.000.000 views το 2005 στο google videos (όταν 4 στους 5 δεν είχαν καν ίντερνετ!) ετοίμασε ένα θρυλικό -θεατρικό- comeback και η ανταπόκριση του κοινού της Αθήνας είναι πρωτοφανής.

Η παράσταση από τις 17 Ιουνίου που έκανε πρεμιέρα συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συνεχόμενα sold out.

O θρυλικός Τσίου παρουσιάζεται κάθε βράδυ από Πέμπτη έως Κυριακή με την υπογραφή του ίδιου σκηνοθέτη και ένα μεγάλο μέρος από την ίδια ομάδα ηθοποιών της ταινίας, με εξαιρετικές προσθήκες.

Δίπλα στους ηθοποιούς της πολυβραβευμένης ταινίας, που ξαναμπαίνουν στους ρόλους τους, αυτή τη φορά πάνω στο θεατρικό σανίδι, ύστερα από 18 χρόνια πρόκειται να δούμε επίσης τους: Αλέξανδρο Παρίση (Τσίου), Μάκη Παπαδημητράτο (Νώντας), Αναστάση Κολοβό (Γιάννης), Αντώνη Τσιοτσιόπουλο (Στέλιος & Δίπλας), Καλλιόπη Τζερμάνη (Στέλλα), Στράτο Σωπύλη (Άγγελος & Μάριος Gamer 2), Γιάννη  Μητά (Μπιλ),  Νικήτα Παπαδόπουλο (Νικήτας), Πέτρο Γιωρκάτζη (Κούκι), Ρεγγίνα Μανδηλάρη (Φίλη της Παμ), Φωτεινή Καρδάκου (Παμ), Στάθη Σταμουλακάτο (Τζάνκι και πελάτης), Τραϊάνα Ανανία (Τζένη), Δημήτρη Καπετανάκο (Τάκος), Δάφνη Λιανάκη (Αγνή), Κώστα Φυτίλη (Σταύρος), Στέλιο Δημόπουλο (Δημήτρης Gamer 1), Θάνο Αλεξίου (Μίλτος Μπαφάκιας & Λάκης), Fuerza Negra (Μαξ & Σκακιστής),  Μυρτώ Πετροχείλου (Χαρά),  Αιμιλία Σιαφαρίκα (Όλγα).

Ταυτόχρονα ο «Τσίου…» δεν σταματά να μας εκπλήσσει, καθώς όλοι θέλουν να γίνουν μέρος του. Οι εξαιρετικοί διεθνείς Έλληνες ζωγράφοι/street artists, όπως Sonke, Dazno, Σπύρος Αγγελόπουλος, Μαρία Κόκκινου, συμμετέχουν στην παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρώνουν ένα έργο τους, σε έναν «δρόμο» της Αθήνας του Τσίου…

Ο Τσίου αποτέλεσε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μάκη Παπαδημητράτου και προβλήθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2005 στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος». Λίγο αργότερα την ίδια χρονιά θα αποσπάσει στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου και τα βραβεία καλύτερου σεναρίου και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα κρατικά βραβεία ποιότητας. Έκτοτε ταξίδεψε σε σημαντικά Φεστιβάλ ανά την υφήλιο, όπως στο Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, το Σικάγο και την Ισπανία, αποσπώντας αξιοζήλευτες κριτικές.

Είναι η πιο διάσημη ανεξάρτητη ταινία που έχει γνωρίσει το ελληνικό σινεμά. Ένα αυθεντικό cult κινηματογραφικό αριστούργημα που σημάδεψε τη δεκαετία του 2000 και μια ολόκληρη γενιά, με ατάκες που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, επιχειρώντας με απροσχημάτιστο χιούμορ και κινηματογραφική απλότητα μια πρωτοφανή ανατομία του περιθωρίου. Ενός περιθωρίου που δεν μοιάζει τελικά και τόσο περιθωριακό.

Info
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
Ιερά Οδός 72 & Σπ. Πάτση
Προπώληση