Το Tra Due είναι η ιταλική πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου στην Κεφαλονιά

tra-due
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Μετά το Fishkardo και τον θαλασσινό του αέρα, όπως μας έχει μάθει ο διάσημος σεφ, άνοιξε τις πόρτες του και το ιταλικό εστιατόριο Tra Due, με την υπογραφή του ίδιου.

«Έδεσε» για τα καλά στην Κεφαλονιά ο δημοφιλής σεφ Λευτέρης Λαζάρου, καθώς το φετινό καλοκαίρι άνοιξε δύο εστιατόρια στο γραφικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, ένα με άρωμα θάλασσας κι ένα με άρωμα Ιταλίας. Για το πρώτο, το Fishkardo, σας έχουμε ήδη μιλήσει. Στις 20 Ιουνίου έκανε opening και το δεύτερο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ, το οποίο σκοπεύει να δημιουργήσει μια μικρή Ιταλία στον πανέμορφο κεφαλονίτικο οικισμό.

Στο Tra Due, η έμφαση δίνεται στο κρέας, με πιάτα όπως μοσχαρίσιο καρπάτσιο με παλαιωμένη παρμεζάνα, ελαιόλαδο αρωματισμένο με δεντρολίβανο και καρπούζι τουρσί, κριθαράκι με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ, παπαρδέλες με μοσχαρίσιο κιμά και ανάμεικτα ντοματίνια, οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας, καρέ αρνιού σε αρωματική κρούστα βοτάνων με γλυκιά κρέμα μελιτζάνας και «σπασμένες» πατάτες και διάφορα είδη focaccia  μεταξύ (πολλών) άλλων.

Στο μενού θα υπάρχει και λίγο άρωμα θάλασσας με μινεστρόνε με καραβίδα ή με το ριζότο με porcini, πάστα λευκής τρούφας και καραβίδες, αλλά στο σύνολό του η έμφαση δίνεται σε υλικά όπως το κρέας, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά και τα μυρωδικά, σε μια farm-to-table εμπειρία νε ντόπιες πρώτες ύλες.

Στα επιδόρπια θα βρείτε tiramisu, panna cotta και semifreddo και όλα δείχνουν ότι ένα γεύμα εκεί θα αποτελέσει highlight των διακοπών για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Info
Tra Due
πλατεία Καββαδία, Φισκάρδο, Κεφαλονιά
+30 267 404 1773