5 υγρά που κάνουν καλό στο δέρμα μας

gunaika-derma-enudatosi-nero
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Είναι δροσερά για αυτή την εποχή και βοηθούν στον καθαρισμό κι όχι μόνο της επιδερμίδας μας, ώστε να λάμπει και να ακτινοβολεί νεότητα.

Micellar Water
Ειδικά για εσάς που ο καθαρισμός προσώπου το βράδυ μοιάζει με βασανιστήριο, ένα Micellar water μπορεί να απλοποιήσει πολύ τη διαδικασία και να καθαρίσει το δέρμα σας με μια κίνηση. Τα μικρά μόρια ελαίου που περιέχει τραβούν και διαλύουν τους ρύπους στο δέρμα και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξεβγάλετε, που σημαίνει ειδικά για τα ταξίδια των διακοπών είναι ό,τι πρέπει.

 Νερό καρύδας
Εκτός του ότι έχει αντιιικές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, το νερό καρύδας έχει το πλεονέκτημα ότι ενυδατώνει χωρίς να αφύνει λιπαρότητα, κάνοντας καλό και στο δέρμα και στα μαλλιά. Στα μαλλιά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά το σαμπουάν και να αυξήσετε τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης και σπασίματος της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα τα μαλακώνει χωρίς χημικά. Στο πρόσωπο έχει τη δράση της τονωτικής λοσιόν, καθαρίζει και χαρίζει λάμψη, ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Θαλασσινό νερό
Αν μη τι άλλο, το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που απορροφώνται εύκολα από το δέρμα και ταυτόχρονα έχει θεραπευτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες που το καθιστούν πολύτιμο συστατικό σε μια ποικιλία προϊόντων μαλλιών και ομορφιάς. Το ευαίσθητο και επιρρεπές σε ακμή δέρμα έχει αποδειχθεί ότι επωφελείται από την υψηλή συγκέντρωση μαγνησίου στο θαλασσινό νερό, ενώ το νερό από τη Νεκρά Θάλασσα ειδικότερα συνδέεται με την αναζωογόνηση των κυττάρων. Αναζητήστε προϊόντα εμπλουτισμένα, όπως σαμπουάν και μαλακτικά, καθώς και καθαριστικά προσώπου, μάσκες, ενυδατικές κρέμες και σαπούνια.

Ιαματικό νερό
Ιδανικό για περιπτώσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση, ροδόχρους ακμή, ερεθισμούς και εξανθήματα, το ιαματικό νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα, αντιοξειδωτικά, διοξείδιο του άνθρακα, καταπραΰνοντας το δέρμα. Γι’ αυτό αποτελεί συχνά συστατικό σε serum, κρέμες και σπρέι, όπως και σε προϊόντα εξειδικευμένα για το ευαίσθητο δέρμα.

Ροδόνερο
Με υπέροχο άρωμα τριαντάφυλλο, το ροδόνερο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις απαλές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Εκτός από το να καταπραΰνει και να δροσίζει το ερεθισμένο δέρμα, μαλακώνει και ενυδατώνει με έναν ισχυρό συνδυασμό βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Μπορείτε, μάλιστα, να το εφαρμόσετε και στα μαλλιά σας για έξτρα λάμψη και άρωμα.