3 σημαντικά πράγματα που ΔΕΝ κάνετε για τα χείλη σας

xeili-scrub-apolepisi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Τα όμορφα και περιποιημένα χείλη δίνουν πάντα έξτρα ομορφιά στο πρόσωπο και το χαμόγελό μας. Δεν γίνονται, όμορφα, όμως, μόνο με την εφαρμογή ενός κραγιόν. Θέλουν κι αυτά την περιποίησή τους, πέρα από το lip balm.

Σίγουρα το lip balm είναι ένας τρόπος να ενυδατώσετε και να απαλύνετε την ξηρότητα στα χείλη σας, μαζί φυσικά με τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, πίνοντας καθημερινά επαρκείς ποσότητες νερού. Χρειάζονται, όμως, έξτρα περιποίηση, την οποία οι περισσότερες γυναίκες αμελούν.

Απολέπιση
Κι όμως, τα χείλη θέλουν κι αυτά σε αραιά διαστήματα μια απολέπιση, είτε με κάποιο προϊόν, είτε με απαλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε με την οδοντόβουρτσά σας, αφού τη βρέξετε με λίγο νερό. Έτσι τα χείλη σας θα είναι πιο λεία και θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος.

 Αντιηλιακό
Ξεθάψτε το αντιηλιακό χειλιών που φορούσατε το καλοκαίρι –αν φορούσατε- κι αν δεν έχετε ήδη, προμηθευτείτε ένα με υψηλό SPF. Τα χείλη μας, όπως και το πρόσωπό μας, χρειάζονται αντιηλιακή προστασία όλο το χρόνο για να παραμένουν υγιή και λαμπερά. Για μέσα στην πόλη, αρκεί ένα lip balm με αντιηλιακό φίλτρο.

Αποφυγή δαγκώματος
Ασυναίσθητα, πολλοί από εμάς δαγκώνουν τα χείλη τους πολλές φορές καθημερινά, συνήθως λόγω άγχους ή λόγω ορθοδοντικών προβλημάτων, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τα χείλη. Αναλόγως το λόγο που δαγκώνετε τα χείλη σας, θα πρέπει να καταπολεμήσετε το αίτιο για να αποφύγετε αυτή την κακιά συνήθεια, μαζί με την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα που επίσης βλάπτουν τα χείλη.