«Έφυγε» ο Captain Beefheart

efuge-o-captain-beefheart-captain-beefheart

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

«Έφυγε» από τη ζωή ο μουσικός και καλλιτέχνης Captain Beefheart που αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο της δεκαετίας του ’60 και του ’70, σε ηλικία 69 ετών.

Ο avant-garde μουσικός και καλλιτέχνης Captain Beefheart έφυγε σε ηλικία 69 ετών σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, από σκλήρυνση κατά πλάκας που τον ταλαιπωρούσε χρόνια.

Ο Don Van Vliet, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Η μουσική του ήταν ένα μίγμα blues,rock, ψυχεδέλειας και avant-garde στοιχείων. Ήταν ο ιδρυτής του group Captain Beefheart&The Magic Band με τους οποίους ηχογράφησε 12 albums.

Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης μουσικής και έχει αφήσει ένα τεράστιο και ενδιαφέρον έργο. Μετά το 1982, όταν και κυκλοφόρησε το τελευταίο του album ως Captain Beefheart, το «Ice Cream For Crow», επικεντρώθηκε στην άλλη αγάπη του, την τέχνη. Οι πίνακες του, που αντλούν στοιχεία από τον εξπρεσιονισμό, έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες.

Πολλοί διάσημοι μουσικοί, όπως οι Franz Ferdinand, η Zola Jesus και οι Klaxons εξέφρασαν δημόσια τη θλίψη τους για το χαμό του καλλιτέχνη, δηλώνοντας ότι ήταν μία τεράστια επιρροή για τη μουσική και την εξέλιξη τους.