Μπάλος: Βουτιά στα πιο εξωτικά νερά της Κρήτης

mpalos-kriti
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Το Point of View και ο Θεόφιλος Μπάμπουλης μας πάνε στα Χανιά της Κρήτης, για να μας δείξουν τα υπέροχα χρώματα της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, για το πιο υπέροχο μακροβούτι του καλοκαιριού.

Αν μαγεύεστε από τροπικές παραλίες και θάλασσες, από πρασινωπά, κρυστάλλινα νερά, από αμμουδιές και εξωτικά τοπία, αλλά ο προϋπολογισμός δεν σας βγάζει για Μαλδίβες και τα συναφή, μην νομίζετε ότι η Ελλάδα δεν σας δίνει το περιθώριο να βρεθείτε σε τέτοιο σκηνικό.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView

Στα βορειοδυτικά της Κρήτης, στη χερσόνησο Γραμβούσα, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι ίσως από τις ωραιότερες (λιμνο)θάλασσες της Ελλάδας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις εξωτικές παραλίες στο screensaver του υπολογιστή σας.

Ο Μπάλος βρίσκεται 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων και μπορείτε να φτάσετε είτε με καραβάκι από την Κίσσαμο, είτε οδικώς διασχίζοντας έναν αρκετά δύσκολο χωματόδρομο 9 χιλιομέτρων από το χωριό Καλυβιανή και μετά με περπάτημα το οποίο έχει κουραστική ανάβαση στην επιστροφή, είτε με πεζοπορία. Οι πιο «σκληροπυρηνικοί» ακολουθήστε το τρίωρο μονοπάτι από την Καλυβιανή, το οποίο θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη Χερσόνησο της Γραμβούσας με όλες τις ομορφιές και την αγριάδα της. Σε κάθε περίπτωση, η βουτιά μόλις φτάσετε, θα είναι από τις καλύτερες της ζωής σας.  

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Η άμμος στον Μπάλο είναι λευκή, που κατά τόπους γίνεται ροζ λόγω θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών, και τα νερά του λευκά, που αποκτούν αναλόγως το σημείο διαφορετικό χρώμα, από μπλε, τιρκουάζ μέχρι και πράσινα. Πρόκειται για ένα πολυφωτογραφημένο μέρος, ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, με τους τουρίστες να του δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση. Εκεί βρίσκει καταφύγιο και η Μεσογειακή Φώκια Monachus-Monachus και η χελώνα Caretta-Caretta, ενώ έχουν καταγραφεί εκατοντάδες είδη φυτών, κάποια ενδημικά και πολλά πτηνά.

Αν θέλετε να μάθετε τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης, κάντε κλικ εδώ.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.