Πάμε για βουτιές στην εξωτική Απόνησο στο Αγκίστρι

aponisos-agkistri
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Τι θα λέγατε αν τόσο κοντά στην Αθήνα, σε νησιώτικο περιβάλλον, υπήρχε μια εξωτική παραλία που θα σας έκανε να τρίβετε τα μάτια σας; Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης και το Point of View μας παρουσιάζουν την Απόνησο από ψηλά, στα νοτιοδυτικά του Αγκιστρίου.

Το Αγκίστρι, εκτός του ότι είναι μια από τις πιο οικονομικές νησιώτικες αποδράσεις που μπορείτε να κάνετε, βρίσκεται και πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το μεγάλο ατού του.

Στη μικρή του έκταση, έχει αρκετές όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, από τις οποίες ξεχωρίζει μια πολύ ιδιαίτερη: η Απόνησος.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView

Η Απόνησος είναι ένα ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με το Αγκίστρι με μια γέφυρα και συνθέτει μια πολύ διαφορετική εικόνα παραλίας από τη συνηθισμένη. Εκεί σας περιμένει ίσως για η πιο διάσημη παραλία του νησιού, καθώς θα βρείτε έναν υπέροχο φυσικό συνδυασμό με πεύκα, τιρκουάζ νερά και βράχια για ένα ιδιαίτερο, εξωτικό μπάνιο. Κι αν θέλετε να το κάνετε πιο περιπετειώδες, υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, ενώ αν θέλετε απλώς να χαλαρώσετε, υπάρχουν και ξαπλώστρες (παρέχονται με 5 ευρώ/άτομο στην είσοδο), όπως και ταβέρνα για θαλασσινά και ψάρια.

Μπορείτε να επιλέξετε τη μεριά που σας αρέσει, καθώς η μία πλευρά είναι πιο βαθιά, μπλε νερά για βουτιές και η άλλη πιο ρηχά και τιρκουάζ.
 
Σημειώστε ότι η γέφυρα είναι ανοιχτή για επισκέπτες από τα μέσα της Άνοιξης μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ –εκτός αν υπάρχει κάποια ιδιωτική εκδήλωση.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Κι έπειτα, μπορείτε να επιστρέψετε στο πανέμορφο, λιλιπούτειο Αγκίστρι, με τις λιγοστές ακόμη αλλά πανέμορφες παραλίες του, όπως τη Χαλικιάδα νοτιοανατολικά του νησιού, τη μικρή και βραχώδη παραλία της Σκληρής, ενώ, τη γραφική, αλλά και τη αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας προς το Μεγαλοχώρι, με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Πεντακάθαρα νερά θα βρείτε και στα 200 μέτρα από τα Λιμενάρια, στο γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας, η οποία είναι μια βραχώδης παραλία, με πολλά πεύκα και βαθιά νερά

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.