Πώς φροντίζουμε το δέρμα μας αυτή την εποχή

gunaika-maska-enudatosi
ΤΡΙΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Απολαύσαμε (και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε) ήλιο και θάλασσα, αποκτήσαμε το ηλιοκαμένο look που ναι μεν ομορφαίνει, αλλά φανερώνει και μια ταλαιπωρία στο δέρμα, και τώρα είναι η ώρα για λίγο pampering στην επιδερμίδα μας, προκειμένου να λάμψει ξανά.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που αλλάζουμε ξανά τη ρουτίνα μας, τόσο ως προς την καθημερινότητα, όσο και ως προς τη φροντίδα μας και το δέρμα μας σίγουρα χρειάζεται διαφορετική περιποίηση. Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στην περιποίησή του, μην ξεχνάτε ότι μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, ενυδατικά και πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, μπορεί να κάνει θαύματα, σε συνδυασμό και με καθημερινό ποιοτικό ύπνο. Πέρα από αυτά, όμως, τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

 Απολέπιση τώρα!
Είναι η εποχή που μια απολέπιση επιβάλλεται, προκειμένου να ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα και να διεγείρετε την κυτταρική ανανέωση. Κι αν αγχώνεστε μην σας φύγει το μαύρισμα, να σας πούμε ότι θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο: θα ενισχυθεί, καθώς θα απαλλαχτείτε από αυτά που δεν χρειάζεστε και το δέρμα σας θα είναι έτοιμο να δεχτεί τα οφέλη της υπόλοιπης περιποίησης.

Αυξήστε την ενυδάτωση
Η πλούσια ενυδάτωση σε αυτή τη φάση είναι άκρως σημαντική για την υγεία του δέρματος, αλλά και για να διατηρήσετε το μαύρισμά σας. Δώστε το απαραίτητο ενυδατικό boost με ενυδατική κρέμα και ενυδατικό serum και μην ξεχνάτε να πίνετε νερό!

Κάντε έναν καλό καθαρισμό
Επισκεφτείτε ειδικό για βαθύ καθαρισμό που θα σας «σώσει» από την υπερέκκριση σμήγματος, ρύπους και νεκρά κύτταρα, για μια νέα αρχή. Αν δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτή τη διαδικασία, κάντε DIY καθαρισμό στο σπίτι με ατμό, με τον κλασικό τρόπο που μάθαμε από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες: βράστε νερό σε κατσαρολάκι, απομακρύνετε από τη φωτιά μόλις έρθει σε βρασμό και σταθείτε με προσοχή πάνω από την κατσαρόλα, τοποθετώντας μια πετσέτα πάνω στο κεφάλι σας, η οποία θα εγκλωβίζει τον ατμό. Παραμείνετε για 10-15 λεπτά, σε απόσταση 30-40 εκατοστά και αν θέλετε, προσθέστε στο νερό αιθέριο έλαιο ιδανικό για τον δικό σας τύπο δέρματος -πολύ συνηθισμένο για κανονικό/μεικτό δέρμα είναι η λεβάντα. Στη συνέχεια κάντε απολέπιση κι έπειτα εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα.