3 ξεναγήσεις στην Αθήνα για να τη γνωρίσετε καλύτερα

athina-akropoli
ΤΡΙΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Μην ταυτίζετε τις ξεναγήσεις μόνο με ταξίδια στο εξωτερικό και άλλες πόλεις. Ζήστε μια μέρα στη δική σας πόλη σαν τουρίστας και γνωρίστε πτυχές της που δεν είχατε φανταστεί, οργανώνοντας μια αστική απόδραση που θα σας αναζωογονήσει, χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

Τα μυστικά του Παρθενώνα – στο Μουσείο Ακρόπολης με την Action Plus 
Τι κάνει τον ναό του Παρθενώνα μοναδικό; Τι ρόλο παίζει ο αριθμός 1,618…..  και γιατί κανένα κομμάτι του κτιρίου δεν είναι το ίδιο με το άλλο; Προς τα πού είναι προσανατολισμένος ο ναός και γιατί; Είναι αλήθεια ότι κανένας σεισμός δεν τον επηρέασε; Αυτές κι ακόμη περισσότερες απορίες που ίσως να μην είχατε καν σκεφτεί ποτέ, θα λύσετε σε αυτή τη βραδινή ξενάγηση στις 13/10 19.00 – 21.00, ανακαλύπτοντας  πού τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια. Σας περιμένει ένα ταξίδι μύησης στην τελειότητα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, μέσω μιας επιστημονικά τεκμηριωμένης ξενάγησης, στο ήσυχο και ιδανικό περιβάλλον του τρίτου ορόφου του Mουσείου  Ακρόπολης -πάντα με εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό και με χρήση συστήματος ασύρματης ξενάγησης για άνετη παρακολούθηση. Κόστος ξενάγησης: 12 ευρώ/άτομο, εισιτήρια εισόδου Μουσείου Ακρόπολης: Γενική είσοδος: €15, Μειωμένο: €10.  

Περίπατος στην Πόλη με την Athens Free Walking Tour 
Είναι η αγαπημένη ξενάγηση των τουριστών, αλλά και όσων δεν σταματούν να θέλουν να ανακαλύπτουν την Αθήνα, μια πόλη με ιστορία 4 χιλιάδων ετών. Στην ξενάγηση αυτή θα ανακαλύψετε μυστικά που δεν θα βρείτε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, από μια ομάδα έμπειρων εθελοντών με χρόνια εμπειρίας στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον τουρισμό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κόστος για την ξενάγηση, οι συναντήσεις γίνονται σε βολικές ώρες μέσα στην ημέρα (στις 10 π.μ. ή στις 5 μ.μ.), αναλόγως την εποχή και πραγματοποιούνται σαν ένας χαλαρός περίπατος σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ο οποίος κρατά περίπου 2,5 ώρες. Κόστος: Δωρεάν.

Gravanis Thomas
Αξιοθέατα και Γεύσεις της Αθήνας με eBike με την Unlimited Adrenaline
 
Εδώ σας περιμένει μια αρκετά πιο ιδιαίτερη ξενάγηση στην πόλη, η οποία θα σας δώσει την ευκαιρία να επισκεφτείτε πολλά διάσημα αξιοθέατα της Αθήνας, μέσα από δρόμους χωρίς ή με πολύ μικρή κυκλοφορία αυτοκινήτων, μονοπάτια μέσα από πάρκα, πλατείες και πλακόστρωτα σοκάκια, με την ευκολία του eBike. Ο οδηγός της ξενάγησης θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές, ενώ θα επισκεφτείτε και μερικά επιλεγμένα σημεία για διάλειμμα, παραδοσιακούς λουκουμάδες και σουβλάκι. Με τα ακουστικά που σας παρέχονται και τον ποιοτικό εξοπλισμό και με παιδικό κάθισμα αν υπάρχει παιδί, θα είστε πλήρως οργανωμένοι για να ποδηλατήσετε με όλη την παρέα μέσα από το σύγχρονο κέντρο, την περίφημη περιοχή των Εθνικών Κήπων με ενδιαφέροντα αξιοθέατα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το πρώτο Παλάτι κ.ά. Μια σύντομη επίσκεψη στην αγορά τροφίμων είναι ένα ορεκτικό πριν από την πρώτη σας γλυκιά γεύση, ενώ θα συνεχίσετε στο Μοναστηράκι, την πύλη προς τα αρχαία μονοπάτια της πόλης και την Πλάκα με πολλά ενδιαφέροντα μνημεία και ιστορίες που ίσως δεν γνωρίζετε. Κόστος: από 49ευρώ/άτομο.