3 αθηναϊκά μπαρ στην κορυφαία 50άδα του κόσμου

line-athens

Line Athens

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Το δεύτερο μέρος των καλύτερων μπαρ του κόσμου από το World's 50 Best Bars 2023 κράτησε τρεις θέσεις σε κορυφαία μπαρ της Αθήνας.

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε τη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, στην κατάταξη από το 51 έως το 100, όπου ξεχώρισαν και δύο ελληνικά μπαρ επί αθηναϊκού εδάφους: το Barro Negro (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15) στο No.70 και το ολοκαίνουργιο A Bar in Front of the Bar (Πετράκη 1, Αθήνα) στο No.98.

Χθες, 17/10 αποκαλύφθηκε στη ζωντανή τελετή απονομής βραβείων στη Σιγκαπούρη και η υπόλοιπη λίστα με τα κορυφαία 50 μπαρ του κόσμου. Να πούμε ότι στην πρώτη 5άδα συναντάμε το Sips της Βαρκελώνης που κατέκτησε την κορυφή, το Double Chicken Please της Νέας Υόρκης, το Handshake Speakeasy στο Μέξικο Σίτι, το Paradiso στη Βαρκελώνη και το Connaught Bar στο Λονδίνο.

Στην κορυφαία 50άδα, ωστόσο, βρίσκουμε και 3 ελληνικά και αγαπημένα μπαρ. Συγκεκριμένα, στη 12η θέση φιγουράρει το Line Athens (Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα) του Δημήτρη Νταφόπουλου, Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη στα Πετράλωνα, με την ιδιαίτερη φιλοσοφία του, τη ζύμωση σε πρώτο ρόλο και τα κρασιά από άλλα φρούτα να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Baba au Rum

Λίγο παρακάτω, στη θέση 25 δεν θα μπορούσε να λείπει το Baba au Rum (Κλειτίου 6), πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Θάνος Προυναρούς, που γιορτάζει 15 χρόνια από το άνοιγμά του, με 400 διαφορετικά label ρούμι.

The Clumsies

Άλλο ένα must της αθηναϊκής σκηνής συναντάμε στο νούμερο 47, με το Clumsies, του Βασίλη Κυρίτση και του Νίκου Μπάκουλη και πάλι, να έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη και πολύ υψηλές θέσεις τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες λίστες του εξωτερικού (στη συγκεκριμένη είχε φτάσει και μέχρι το νούμερο 3).

Δείτε όλη τη λίστα εδώ.