Το μυστικό της Liv Tyler για καθαρό δέρμα

liv-tyler
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Εκτός από τα υπέροχα μάτια της, η κόρη του Steven Tyler, τραγουδιστή των Aerosmith, φημίζεται και για το υπέροχο κατάλευκο δέρμα της. Τα γονίδια σίγουρα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό, όμως έχει και η ίδια την beauty ρουτίνα της που συστήνει για υγιές δέρμα.

Η πανέμορφη Liv Tyler αναπολεί τα ‘90s, τότε που μπορούσες να περπατήσεις ακόμη και στο κόκκινο χαλί (σχεδόν) χωρίς make up (βλέπε Julia Roberts στις Χρυσές Σφαίρες το 1990) και τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά.

 Η περιποίησή της, ωστόσο, παραμένει πολύ σημαντική στην καθημερινότητά της, ενώ όπως έχει αποκαλύψει, η γιαγιά της (Dοrοthea Johnson, συγγραφέας) και η μαμά της (Bebe Buell, τραγουδίστρια και μοντέλο) ήταν αυτές από τις οποίες έμαθε τα πάντα για το μακιγιάζ και την περιποίηση. Η γιαγιά της της έλεγε να μην πηγαίνει ποτέ για ύπνο χωρίς να έχει καθαρίσει το πρόσωπό της, κάτι που εφαρμόζει από πολύ μικρή ηλικία, ενώ κάτι που συστήνει σε μαμάδες που δεν έχουν χρόνο, είναι να αξιοποιούν ακόμη και 5 λεπτά που θα κάνουν το μπάνιο τoyς, για λίγη περιποίηση, όπως μια μάσκα προσώπου. Ακόμη κι αυτό το λίγο αναζωογονεί κι όταν αισθανόμαστε καλύτερα, αυτό φαίνεται και στο δέρμα μας. «Δεν υπάρχει άλλωστε μαγική κρέμα που θα μας κάνει όμορφες» όπως έχει δηλώσει.

Καλή απολέπιση
Το «μυστικό» της, πάντως, είναι η σωστή απολέπιση και όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί καθημερινά στο ντους της γάντια απολέπισης, τα οποία της χαρίζουν λάμψη και βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα είναι το μεγαλύτερό μας όργανο, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να «ξεφορτωνόμαστε» τα νεκρά κύτταρα συνεχώς. «Όταν έχω να πάω σε κάποιο μεγάλο event, δυο ώρες πριν κάνω ένα ζεστό μπάνιο με πολλά άλατα και έλαια κι έπειτα κάνω απολέπιση». Δυο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιεί ίσα μέρη άλατα Epsom και μαγειρική σόδα ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτό της το σύστησε ένας παιδίατρος για όταν αρρώσταιναν τα παιδιά, καθώς βοηθά να φύγουν όλες οι τοξίνες, ωστόσο η ίδια το εφαρμόζει 2 φορές την εβδομάδα, μαζί και με μια μάσκα προσώπου.

To tip του ντους
Κάτι ακόμη που κάνει πιστά στην καθημερινότητά της είναι τα τελευταία 1-2 λεπτά να βάζει το νερό στο κρύο, ακόμη και στο κεφάλι, για πιο λαμπερά μαλλιά. Το κρύο νερό, πάντως, συμβάλλει και στη σύσφιγξη του δέρματος, αλλά και στην τόνωση του ανοσοποιητικού, που σημαίνει ότι έχετε πολλούς λόγους για να το δοκιμάσετε.