Ταξίδι στον Όλυμπο και τους μυθικούς καταρράκτες Ορλιάς

ourlias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ανεβαίνουμε, με τη βοήθεια του Θεόφιλου Μπάμπουλη και του Point of View, στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και συναντάμε το ρέμα Ορλιά με τους υπέροχους καταρράκτες του.

Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία, την ορειβασία και τη φύση, οι καταρράκτες Ορλιάς στα ανατολικά του Ολύμπου είναι μια καλή περίπτωση για να τα συνδυάσετε όλα, γνωρίζοντας ταυτόχρονα το μυθικό βουνό της Ελλάδας.

Το σημείο αυτό είναι αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και θα το βρείτε στα δυτικά του οικισμού Διόν, στο δρόμο προς το καταφύγιο Κορομηλιά. Αν δεν θέλετε να ζοριστείτε πολύ, στα 5 λεπτά με τα πόδια από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης θα συναντήσετε δύο καταρράκτες, ωστόσο, το ρέμα σχηματίζει στη συνέχεια πολλούς ακόμη, όπως και βάθρες.  Ο δεύτερος καταρράκτης, μάλιστα, που θα βρεθεί στη διαδρομή σας είναι πιο επιβλητικός και αξίζει να τον αναζητήσετε, καθώς απέχει μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από τον πρώτο που θα συναντήσετε.

Να σημειώσουμε ότι το καταφύγιο Κορομηλιάς βρίσκεται στα 1100 μέτρα υψόμετρο και εκεί θα βρείτε και ξενώνα, όπως και εστιατόριο, ενώ η φύση στην περιοχή θα σας μαγέψει κάθε εποχή.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Fun fact: Το ποτάμι πήρε την ονομασία Ουρλιάς από τον έντονο θόρυβο που κάνουν τα νερά του.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.