Απόδραση στα χιονοδρομικά: Πόσο θα μας κοστίσει;

parnassos-xionodromiko
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αν όχι τώρα, πότε; Προτού, όμως, βάλουμε μπρος για Παρνασσό και Ζήρεια, ας δούμε πόσο ρευστό πρέπει να έχουμε στο πορτοφόλι μας.

Το παιχνίδι με το χιόνι πάντα είναι αναζωογονητικό και μια μέρα σε ένα χιονοδρομικό είναι σαν να «σφραγίζει» την ουσία του χειμώνα. Παράλληλα, όμως, οι εποχές είναι δύσκολες και τα οικονομικά μας δεν περνούν την καλύτερή τους φάση. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, το κόστος κάποιων ενδεικτικών χιονοδρομικών, για να διαπιστώσουμε αν θα δούμε όντως άσπρη μέρα με την απόδρασή μας ή θα τα βάψουμε μαύρα επιστρέφοντας στη βάση.

 Ξεκινώντας από τον δημοφιλή Παρνασσό, να σας πούμε ότι Σάββατο, Κυριακή και αργίες στην υψηλή περίοδο, το εισιτήριο κοστίζει 32 ευρώ, ενώ Δευτέρα και Παρασκευή πέφτει στα 28 ευρώ και Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στα 20 ευρώ. Δείτε όλες τις χρεώσεις εδώ. Το χιονοδρομικό βρίσκεται στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα και αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά και το μεγαλύτερο της χώρας.

Στο δημοφιλές στη βόρεια Ελλάδα Καϊμακτσαλάν, που μπορείτε να συνδυάσετε με απόδραση στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, το κόστος είναι 20 ευρώ στην υψηλή περίοδο και 15 στη μειωμένη λειτουργία ή τη χαμηλή περίοδο. Υπάρχει και απογευματινό εισιτήριο στα 12 και 10 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι αρχάριοι θα πληρώσουν 12 ευρώ στην υψηλή περίοδο και 10 ευρώ στη χαμηλή. Για τους επισκέπτες, το κόστος είναι 10 ευρώ. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Δυτικά του Βερμίου, μόλις 17 χιλιόμετρα από την πανέμορφη Νάουσα Ημαθίας, το δημοφιλές χιονοδρομικό βρίσκεται σε υψόμετρο 1430 (βάση)-2005 (κορυφή) μέτρων και για να παίξετε με το χιόνι εκεί, το κόστος είναι 20 ευρώ σαββατοκύριακα και αργίες και 15 ευρώ τις καθημερινές. Περισσότερα εδώ

Το παντός καιρού Πήλιο έχει το δικό του χιονοδρομικό στις Αγριόλευκες, περίπου 27 χιλιόμετρα από τον Βόλο. Οι τιμές εκεί ανέρχονται στα 15 ευρώ τα σαββατοκύριακα, 12 & 10 ευρώ καθημερινές και 5 ευρώ για το baby lift, με ωράριο 09:00-16:00. Αναζητήστε πληροφορίες εδώ.

Αν τώρα θέλετε να κατευθυνθείτε προς Καρπενήσι μεριά και το χιονοδρομικό Βελουχίου, τα Σαββατοκύριακα και αργίες το κόστος είναι στα 22 ευρώ, ενώ τις καθημερινές πέφτει στα 12. Η ημερήσια οικογενειακή (από 3 άτομα και πάνω) ανέρχεται στα 50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και στα 30 ευρώ τις καθημερινές. Λεπτομέρειες εδώ.

Κατεβαίνοντας στην Πελοπόννησο, το όρος Μαίναλο καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, περίπου 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μέτρα). Εκεί, το κόστος είναι 12 ευρώ τις καθημερινές και 16 ευρώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, με την τιμή να πέφτει μετά τις 14.00 στα 9 και 12 ευρώ αντίστοιχα και το baby lift να ανέρχεται στα 7 ευρώ. Δείτε εδώ.

Στη Ζήρεια, σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, ισχύει η ημερήσια κάρτα των 10 ευρώ (baby lift 5 ευρώ). Το έλκηθρο κοστίζει 10 ευρώ, το παιδικό snowmobile 15 ευρώ και το διθέσιο snowmobile 40 ευρώ, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε ATV – Buggy από 20 ευρώ, αναλόγως τη διαδρομή. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Το χιονοδρομικό Καλαβρύτων στις πλαγιές του μαγευτικού Χελμού πλησιάζει τις τιμές Παρνασσού, με 30 ευρώ την υψηλή περίοδο και 20 ευρώ τη χαμηλή, με την τιμή να πέφτει στα 20 και 14 ευρώ αντίστοιχα μετά τη 1 μ.μ. Δείτε περισσότερα εδώ.