3 μυστικά για τέλεια μαλλιά αυτή την εποχή

mallia-anoiksi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2022

Όταν το μαλλί είναι περιποιημένο, πολλές φορές δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Πώς θα το πετύχουμε αυτή την εποχή με 3 κινήσεις;

Η Άνοιξη είναι μια καλή εποχή να κουρευτείτε, ειδικά αν είστε από αυτούς που δεν επισκέπτονται τακτικά το κομμωτήριο. Φροντίστε να καθαρίσετε τις άκρες σας, να ξεφορτωθείτε την ψαλίδα και να δημιουργήσετε μια υγιή βάση, ώστε να συνεχίσετε από εκεί. Αφού, λοιπόν, «καθαρίσετε» τα μαλλιά σας, έχετε υπ’ όψιν τα εξής.

Ξεμπερδέψτε τα και πριν το λούσιμο
Είναι σημαντικό να ξεμπερδεύετε σωστά τα μαλλιά σας, ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα μειώσετε την πιθανότητα να «σπάσουν». Μην το κάνετε, λοιπόν, μόνο μετά το λούσιμο, αλλά φροντίστε να τα ξεμπερδέψετε και πριν, ειδικά αν θέλετε να διατηρήσετε το μήκος τους.

 Αποχαιρετήστε τη θερμότητα
Η Άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι που ακολουθεί, είναι μια καλή εποχή να αφήσετε πίσω σας το πιστολάκι και τα σίδερα ισιώματος και να αφήσετε τα μαλλιά σας πιο φυσικά, με λιγότερους χειρισμούς και τη φυσική τους ενυδάτωση. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε και τις ειδικές απορροφητικές πετσέτες με μικρο-ίνες που θα βρείτε στο εμπόριο, μια τεχνική που εμποδίζει το σπάσιμο και τη φθορά που προκύπτει όταν χτενίζουμε τα βρεγμένα μαλλιά.

Δώστε βάση και στο τριχωτό
Λιπαρότητα και βρομιά είναι δυο στοιχεία που μπορεί να συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και να επηρεάσουν και την όψη των μαλλιών μας, κάνοντάς τα θαμπά και άτονα. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, χρησιμοποιήστε ένα σωστό  σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που περιποιείται και το τριχωτό και δοκιμάστε και ένα scalp scrub για καλύτερα αποτελέσματα.