Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το χλώριο της πισίνας

gunaika-mallia-pisina
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Αν η απομόνωση και η χαλάρωση σε πισίνες είναι αυτό που προτιμάτε φέτος το καλοκαίρι, τότε χρειάζεται να πάρετε τα μέτρα σας για να μειώσετε την επίδραση του χλωρίου στα μαλλιά σας.

Η χαλάρωση σε μια πισίνα με κοκτέιλ και φρουτοσαλάτες και οι δροσερές βουτιές, χωρίς τη φασαρία της ρακέτας πάνω από το κεφάλι σας σίγουρα είναι αξία ανεκτίμητη. Αξία ανεκτίμητη, όμως, είναι και τα μαλλιά σας, που θέλετε να τα διατηρήσετε λαμπερά και υγιή, μειώνοντας όσο γίνεται τη φθορά του χλωρίου.

Το χλώριο της πισίνας από τη μία είναι απαραίτητο ώστε να σκοτώνει τα βακτήρια, από την άλλη όμως, έχει επιπτώσεις καθώς μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά και αδύναμα, οδηγώντας σε «σπάσιμο» της τρίχας. Αν, μάλιστα, κολυμπάτε συχνά σε πισίνα, μπορεί να βλάψει σημαντικά την τρίχα, αφαιρώντας της τα φυσικά της έλαια και προκαλώντας ερεθισμό στο δέμα και το τριχωτό. Κι όπως σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει, μπορεί να χαλάσει το χρώμα των μαλλιών σας αν είναι βαμμένα και να τους κλέψει την υγρασία και τη λάμψη τους.

Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, λεπτή τρίχα, ξηρά και ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά ή ξανοιγμένα μαλλιά, τότε σίγουρα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείτε να κάνετε κάποια βασικά πράγματα για να προστατέψετε τα μαλλιά σας.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πριν και μετά τη βουτιά σε πισίνα. Όταν τα βρέχετε πριν, απορροφούν νερό κι έτσι απορροφούν λιγότερο χλώριο, ενώ μετά βοηθά στο ξέπλυμα των βλαβερών ουσιών.

Βάλτε κάποιο leave-in έλαιο στα μαλλιά σας. Το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το λάδι jojoba δρουν σας προστατευτικό στρώμα και εμποδίσουν τη χλωρίνη και άλλα χημικά από το να απορροφηθούν από τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε απαλά σαμπουάν. Ένα απαλό σαμπουάν, sulfate-free, μπορεί να καθαρίσει καλά τα υπολείμματα χλωρίνης από τα μαλλιά σας.

Φορέστε σκουφάκι. Αν δεν θέλετε καμία επαφή με το χλώριο, το σκουφάκι είναι μια καλή λύση.

Πιάστε τα μαλλιά σας. Αν δεν έχετε σκουφάκι, ένας τρόπος να ελαχιστοποιήσετε την επαφή των μαλλιών σας με το χλώριο, είναι να τα πιάσετε αλλογουορά ή ακόμη καλύτερα κότσο.

Περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας στη συνέχεια. Λουστείτε καλά με ένα καθαριστικό σαμπουάν, βάλτε leave-in conditioner για ενυδάτωση, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά και χτενιστείτε μαλακά.